Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonra babetta vagy tiriszto...

Simsonra babetta vagy tirisztoros?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy pöpec simsont és nem tudom melyik a jobb :D köszönöm

2012. szept. 20. 06:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Édes Istenem. Látom dúl a szakártelem.

No csak hogy egy kicsit világosak legyünk.

Az eredeti kérdésre: Attól függ milyen motorra? Szériára nem kell babszi. Ha forgós motor akkor kell babszi mert a gyári lendkerék nem tolerálja a túl magas fordulatszámot.

Az hogy a világítás melyiken milyen eléggé félre beszéltek. Nekem most egy mexakítós gyári simson gyújtás van a motoromon. a világítás hamrat gyenge de már dolgozok rajta. Régebben volt ugyan csak mexásom azon olvadt az aszfalt. Havernak tiRisztoros simsonja van neki is olvad az aszfalt. Ám nekem volt babetta gyújtásom. Amit sokan írtak valóban könyebb a lednkereke így jobb a motor gázreakciója viszont kis fordulaton a nyomaték kevesebb. Az hogy nincs vele világítás meg töltés mese. Nekem 3 nagyvasmagos tekercs volt. Elől 12V5/35W-os hátul 12V5W-os izzó. Kellett építsek egy izzó védő áramkört (EWR-t) mert különben kiütötte volna az izzókat. Emelett van 12V-os akksim amin duda féklámpa és index üzemelt. Vagyis babetta gyújtással is van világítás ás töltés ami még lehet erősebb is mint egy gyári simson gyújtással.

A mexás gyújtásnál nem excenter van hanem körhagyó.

2012. szept. 25. 18:07
 12/12 anonim ***** válasza:
Utolsó: Babetta gyújtást is kétféle világítótekerccsel szereltek. volt kis és nagy vasmagos. A kis vasmagosak semmire nem jók, a nagyokkal már igencsak lehet látni. Az excenter meg egyenlő a körhagyóval okoska...
2012. szept. 25. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!