Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson karbinak milyen ipusai...

Simson karbinak milyen ipusai vannak?

Figyelt kérdés

tudom hogy 2 van, de nem tudom hogy milyen.

Mi a különbség a 2 közöt? ha az egyik fajta van a simsonon és elromlik, én meg lecserélem a másik ajtára akkor azzal is menni fog, vagy csak azzal ami rajta van eredetileg?

2012. szept. 19. 18:07
 1/4 A kérdező kommentje:

*tipusai

t billentyű kicsit kezd elhasználódni :D

2012. szept. 19. 18:07
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem csak kétféle van, de a "Simson karburátor" címszó alatt leggyakrabban emlegetett darabok között kettőt különböztetünk meg.

Az egyik a "nagysúberes" névre hallgató BVF 16N1 karburátor. Ezt már a Star és a Schwalbe is megkapta és később az S50-esek és a korai S51-esek is használták. Ezen több állítócsavar van, mint a másikon, egyszerűbb eltalálni a megfelelő keveréket. Sajnos épp ezért több köztük a reménytelenül eltekergetett, "majd én tudok egy tuti beállítást" jelszóval szétberhelt darab is.

A másik fajta a "vékony súberes" BVF 16N3 karburátor. Itt a tolattyú és a háza jóval vékonyabb és egyetlen állítócsavar van rajta. Meg egy másik, ami le van plombálva, azt nem is illik bántani, ha nem muszáj. A kettő közti lényeges különbség az alapjárati rendszerben van: a 16N1 tolattyúja alapjáraton is meg van kicsit emelve, az alapjáratot a tolattyú pozíciójával kell állítani és a fő keverőrendszeren át is kap üzemanyagot alapjáraton. A 16N3-nál alapjáraton a tolattyú teljesen le van engedve, a fő légtorok zárt, az alapjáratot az alapjárati keverék állításával kell beállítani.

A 16N3-at sokan nem szeretik, mert a beállítása bonyolultabb, viszont a gyári mérések alapján jobb károsanyag-kibocsátást produkál. A két karbi viszont felcserélhető, sok alkatrészük közös is (úszóház, tűszelep, stb.). Vagyis ha a vékony súberest megunod vagy tönkremegy, szerelhetsz fel vastag súberest és fordítva is működik a dolog.

2012. szept. 19. 18:26
 3/4 kgpassat ***** válasza:

"...egyetlen állítócsavar van rajta. Meg egy másik, ami le van plombálva..."

Akkor ez már kettő, nem?

[link]

2012. szept. 20. 08:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, kettő, de ebből egy van, amit könnyűszerrel lehet állítgatni. A másik, leplombált csavart nehezebb tekergetni, ezért ahhoz nem is nagyon szokás nyúlni, a tényleges beállítás tehát leggyakrabban egy csavar tekergetésével történik.
2012. szept. 20. 08:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!