Blokkfélbe szorult csavart hogy lehet kiszedni?
Hát szar ügy az ilyen...
Van ilyen szerszám. Bitfejes csavarhúzót is lehet tenni bele és ütni kell a végét, ezt alakítja közben forgási energiává és ezzel eléggé bajos csavarokat is ki lehet szedni.
Másik megoldás hogy addig gyilkolod amíg tudod hátha kijön. Aztán utána, vagy helyette fúróval lefúrod a csavar fejét, a deklit leszeded és fogóval kiszeded a csavart.
2012. szept. 17. 20:20
Jah és ilyen esetek elkerülése érdekébe érdemes minden csavart imbuszosra cserélni.
Nagyban meg tudja könnyíteni a javítást...
2012. szept. 17. 20:21
3/14 A kérdező kommentje:
meg ugyan ennél a motorkánál van egy hasonló bajom ott megoldottam félig, a helyzet az az volt hogy a lámpakeretet a lámpafejhez rögzítő csavar szó szerint bele van rohadva a müanyagba, a lámpakeretet sikerült leszedni de a csavart a nutnál tovább vágtam fűréssze és fogóval leroppantottam a fejét, így lejött amit le akartam szedni de a csavar szára ott maradt a fogóm megcsúszik rajta :S
Hát az már keményebb dió. Főleg hogy ahogy emlékszek az kicsi csavar.
Mert ugye ott van az a megoldás hogy belefúrsz és törött csavar kiszedővel kiszeded.
Ezt meg lehet próbálni, de kicsi csavarnál nem könnyű.
Vagy másik módszer hogy valami nagyon vékony fűészlappal belevágsz és csavarhúzóval kitekered. A lámpatökön keletkező sérülést meg ki lehet javítani...
Amúgy kb mennyi lóg ki a csavarból?
Ismerős mustangját fogjuk mi is nemsokára felújítani. Pannónia és MZ után. Dehát nem egyszerű egy ilyen öreg vasat mégcsak szétszedni sem :D
2012. szept. 17. 20:36
5/14 A kérdező kommentje:
ugy kb durvám 8-9 mm max 1 centi mert a lámpakeret és a "tök" között van egy távtartó :D amugy honnan jött ez a tök elnevezés?
6/14 A kérdező kommentje:
am azt nem tudod véletlen hogy melyik országokba szállítottak mustangot kürtel? tudtommal kis hazánkba csak csengővel vagy anélkül jöttek,
7/14 A kérdező kommentje:
az enyémen meg van (volt amég le nem vettem hogy hazahozhassam rendberakni)
Nekem mikor az autónál nem tudtam az istennek se kicsavarni az olajleeresztő csavart ráadásul sz-rrá is ment a feje csak forgott rajta a kulcs megfogtam egy rossz villáskulcsot és ívhegesztővel rá hegesztettem a szétment anyára a villáskulcsot és szépen kitudtam tekerni mert a hő hatására fellazult a csavar és már 1 kézzel kitudtam csavarni.Szerintem egy próbát megér és ennél jobb megoldást nem is tudok hirtelen.A csavarlazító csak akkor ér valamit ha el is éri a menetet így ráfújhatsz egy flakonnal akkor se érsz el vele semmit!
2012. szept. 17. 22:02
Ha a fejét még nem nyaltad le melegítsd meg, kitágul és valszeg meg fog indulni. Hőlégfúvó ajánlott, gázpörzsölő nem, vagy csak odafigyelve.
2012. szept. 17. 22:16
Józsióne? :D am vidd át közös barátunkhoz hogy ütvelazítsa meg :D
2012. szept. 18. 18:03
Kapcsolódó kérdések: