Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motort vehetnék?

Milyen motort vehetnék?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok, de ha elvégzem az általánost venni szeretnék magamnak egy robogót a ballagásra kapott pénzemből. Szerintetek milyen motort tudnék venni kb 200 ezerből (használtan) vagy mennyire lenne szükségem egy jó robogóhoz? (Mondjuk én Yamaha Aerox-ra gondoltam, az 6-700ezer, de pl használtam meglehet venni 250 körül.) linkelhettek
2012. szept. 15. 19:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Jó választás a Yamaha Aerox, ha robogót akarsz! De legyen veled egy hozzáértő (pl apud, ha ért a motorokhoz, ha nem akkor bármelyik kismotorszerelő két sörért elmegy veled) megnézni, hogy ne legyen olyan hibája, ami tényleg nagy baj. Egyébként váltósba nem gondolkodsz? Vagy egyszerű legyen, és így csajosabb?:)

Ja, és a jogsit ne felejtsd el, vagy azt még pluszba szüleid állják?

Széles utat!

14/F motoros.:)

2012. szept. 15. 20:31
 2/9 anonim válasza:
Nekem robogók nem tetszenek, bár csajoknál más kérdés, nekik jól áll csak sportos bukósisakod legyen:D
2012. szept. 15. 22:05
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket! Igen a jogsimat szüleim állják. Apumnak is van motorja persze ő segít kiválasztani :) Bukósisak meglesz! :D
2012. szept. 15. 22:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Nagyszerű, akkor sínen vagy, csak aztán vigyázz magadra, és ne sortba, és pólóba motorozz! :) (Amúgy, ha tudnád, mennyire vonzó, amikor egy csaj motoros...:D)
2012. szept. 16. 00:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én mondjuk gilera runner 50-et ajánlanám.Elösször azért mert egy picivel nagyobb testű mint a többi,könnyű a kezelhetősége,kényelmes,és sok gond nem szokott vele lenni és azt egy jó darabig nem növöd ki.

Amire figyelj oda vásárláskor:Könnyen induljon,minden legyen gyári rajta,ne legyenek rajta sérülés nyomok,nézd meg a gumik állapotát is hogy menniyre kopottak mert az plusz pénz ha fel kell rá tetetni másikat.Törekedj arra hogy minnél fiatalabb és kevesebb kilóméter legyen benne (egy nyár kb 6000km de akkor mindenhová azzal jártak).

A motornak stabil legyen az alapjárata,hallgasd meg az nem jó ha fémes kattogó,csattogó,csiszolodó surlodó hangot ad ki.Ha 2t és 4t között nemtudod hogy melyik a jobb akkor azt kell hogy mondjam hogy a 4 t picit lasubb de megbízhatóbb és nem kell külön olajat venni a benzinhez,és kevesebbet is fogyasztanak.

Majd vigyél magaddal egy hozzáértőt is az sosem árt.

És még annyi hogy az első időkben azért vegyél fel virító mellényt,nem ártana az sem ha mindig hordanád mert robogóval könnyebben ebsszák az embert.Én még nagymotorra is simán felveszem a mellényt mert sokan nem akarnak elsőbbséget sem adni,meg valamiért így is nehezen vesznek észre az autósok.

2012. szept. 16. 09:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi. A gondom most már csak az, hogy 13 vagyok, és január 1-jétől van a törvény hogy kismotort csak 16 éven felüliek vezethetnek blabla... úgy hogy mivel még addig nem tudom letenni a jogsit, ezért még bőven ráérek 3 évet gondolkodni ezen :(...
2012. szept. 17. 16:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez még nem biztos, ugyanis nincs konkrétan csak az újságokban, azaz a média mondja ezt, hivatalosan még nem mondták, hogy 16 éves kortól lehet. Hivatalosan csak annyi, hogy az AM kategória bejön az M kat. mellé, és az M. kat marad nemzeti, míg az AM nemzetközi. (Mehetsz vele külföldön...) És csak az AM lesz 16 éves kortól. Vagyis hivatalosan ennyit mondanak, ergo jövőre lesz csak biztos információ.
2012. szept. 17. 17:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Engem ma teljesen kiakasztott a technika tanárom, mert ő azt mondta hogy január 1-től már bármiféle kismotorra csak 16 éves kortól lehet jogsit szerezni. Igaz én is tudtam erről, de nem tudtam hogy ez most teljesen biztos-e, mert én is csak híradóban láttam.
2012. szept. 17. 17:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez csak január 1-től lesz fix, engem csak a sok iskola honlkapja bizonytalanít el... De többek közt a Magyar Közlönyben konkrétan sincs benne. Szóval ne idegeskedj, még van esélyed!:) Addig meg nézz motoros videókat sportmotoron;))
2012. szept. 17. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!