Golf2 1.6TD motorra rá lehet rakni a gyári intercoolert?
"főleg hogy a motor elbírja"
Mi az , hogy a motor elbírja??? :)
Mivel gyárilag a GTD motoron nincs intercooler, semmilyen.
Azért érdekelt, hogy a gyárban úgy rakták össze hogy elbírják-e a motoralkatrészek a nagyobb teljesítményt.
Értem, mert én majd úgy akarom a coolert elhelyezni hogy ne fent legyen, hanem a lökhárítónál lentebb, hogy kapja a levegőt jobban, és a csöveket is úgy elvezetni.
Ez mennyire változtat a teljesítményen, hogy lent jobban kap hűtést (levegőt) míg fent ahol gyárilag van nem nagyon, és a meleg is alulról érinti.
Ilyen szinten semennyire, nekem közvetlen a klíma hűtő és a vízhűtő között van. Nyilván egy komolyabb 4-5-600 lovas versenytechnikánál már számít az a +/- néhány fok is.
Ha dobsz rá intercoolert,de nem piszkálsz az adagolón és a turbónyomáson, akkor szerintem még 10 lovat sem fog dobni rajta. Ezért kérdeztem, hogy mi az hogy bírja. :)
Lehet az ő motorjában a turbó is más ( pl az övé biztosan Garrett a tied lehet KKK is). Valszeg az adagolója is máshogy van beállítva.
Az intercooler gyakorlatilag lehűti a töltőlevegőt, és a hidegebb levegőnek nagyobb a sűrűsége>több benne az oxigén. De ahhoz , hogy jobban menjen a verda, a több oxigénhez több gázolaj is kell(meg valamival magasabb töltőnyomás is szerintem). Teccikérteni? Ha most nincs üzemanyagtöbbleted ( értsd : most kormolás- és füstölésmentes a motorod ) akkor önmagától a "több" levegőtől nem lesz +10 lóerőd.
De ez csak az én véleményem.
"szerintem évjárattól függ hogy milyen a turbó és az adagoló"
Nem, az 59kW-osban csak Garrettel készült, az 51-es meg ami épp jutott rá :)
Ha elviszed valami VW fanatikus szerelőhöz, ő lehet intercooler nélkül is kicsiholná neked azt a +10 lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!