Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó jogosítványt szeretnék...

Autó jogosítványt szeretnék szerezni. Hány évesen lehet jogsit kapni?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és elkezdtem előre gondolkozni, hogy milyen autóm legyen. Papámnak Trabantja volt, és belegondoltam. Szerintem tök jó járgány. Nekem ILYEN kell. Mit kell csinálni egy vizsgához? Mennyibe kerül, hogy kezdjem majd amikor annyi idős leszek.

2012. szept. 12. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Most ezt komolyan gondolod, hogy erre válaszolni fog valaki? Nézz utána a gugliban!!!
2012. szept. 12. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:

"Hány évesen lehet jogsit kapni?"

Kapni semmiképpen sem lehet! Meg kell dolgozni érte! 16,5 évesen jelentkezel egy autós iskolába (nem, nem változik jövőre!), elvégzed a tanfolyamot, sikeres vizsgát teszel és kész! Aztán majd rinyálhatsz a GYIK-en, hogy mikor jön meg a jogsid! :D

Ja, majd elfelejtettem: egy rakás pénzt is kell befizetni, úgyhogy az elkövetkező 2,5 évben kezdj el spórolni!

:)

2012. szept. 12. 21:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Jóó hát gondoltam h meg kell dolgozni érte. És ha lehet tudni, akkor mire változik a korhatár?
2012. szept. 12. 21:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy csak 17,5 évesen lehet elkezdeni és jelenlegi áron kb. 150.000 forintba kerül. Trabantot már nem biztos, hogy lehet majd mert folyamatosan vonják ki őket a forgalomból a kétüteművel ha jól tudom már nem is lehet közlekedni csak a négyütemű fajtával.
2012. szept. 12. 21:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Korhatár 17 év, 16.5 évesen kezdheted az elméleti oktatást.

Ha megvan mind a 3 vizsgád akkor igénylés után pár héttel megkapod a jogsit. De hogy megelőzzem a későbbi kérdéseket:

Azzal a papírral amit az ocsmányirodába kapsz NEMVEZETHETSZ!!

Trabantot meg esetleg akkor ha OT minősített, és az állapota is olyan.

Swiftet kevesebből fent lehet tartani, és sokkal jobb autó.

2012. szept. 12. 22:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Azért a kresz szabájokat elkezdem tanulgatni a szabadidőmben, és még 1x köszi!
2012. szept. 12. 22:24
 7/7 anonim ***** válasza:

így van 16,5 évesel lehet elkezdeni mi elött betöltöd a 17. évedet elötte 3 hónappal megetsz elméleti vizsgára!

Ha be töltötted a 17. évedet mehetsz forgalomba és a jogsit is megkaphatod 17 évesen! :)

A vöröskereszt tanfolyamot viszont javaslom hogy csináld meg azt már most is meg lehet csinálni és azon már túl is vagy akkor! :)

Azt egyszer kell megcsinálnod és minden kategóriára jó ! :)

2012. szept. 13. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!