Suzuki Splash vagy Skoda Citigo?
Tiszteletem!
Autó vásárlás előtt állok, fő a fejem nem tudok dönteni az alábbi autók között. Hetek óta gyűjtöm az infókat mindenféle szak oldalakról. III. kerületi lakosként itt a legoptimálisabb nekem a vásárlás. Főként városi kis autót keresek, ritkán mozgok autópályán. A fenntartás és a fogyasztás lényeges szempont. Másod magammal közlekedek maximum. És mindenkép új autót szeretnék, nem bízom a másodkézből! A válaszokat előre is köszönöm!
Az első választott egy Suzuki Splash 1.2 GLX:
A második választottam egy Skoda Citigo 1.0 Ambition
Szerintem rengeteg sok hasznos infót kaptál. De a választás a te kezedben van. Ahogy már írták is, új autónál tök mindegy melyiket veszed, az a lényeg, hogy mennyire törődsz vele, és hogyan szervizeled. Igaz ugyan, hogy az alkatrész árak a Suzukinál kedvezőbbek. Legalább is ez a régebbi modellekre igaz, az újabbakra mint pl.: Splash, Alto, SX4...stb, nem tudom, hogy mennyire vonatkozik. Azért egy Splash mégsem olyan tucatautó, mint egy régi Swift. De ha kíméletesen bánsz vele, akkor mind a 2 megfogja hálálni.
Ha most csak a márkát nézem, akkor a Suzukira voksolnék. A motorja erősebb és strapabíróbb. Viszont így, hogy figyelembe vettem a te igényeidet és megnéztem a 2 kocsit, már inkább a Skoda felé billenne a mérleg nyelve. Íme az én érveim:
Suzuki:
-5 ajtós. Lehet, hogy most azt mondod, hogy max. csak ketten fogtok utazni, de sohasem tudni, hogy idővel majd mi jön közbe. Szerintem egyszerűbb és gyorsabb kinyitni egy ajtót, mint az ülésekkel bohóckodni.
-Erősebb a motorja. Viszont, ha tényleg csak ketten mennétek, és döntően városi kocsi lenne, akkor a kisebb motorú Skoda is bőven megtenné.
Skoda
-150Ezerrel olcsóbb. Annyiból már bőven kijön az átírási költség.
-Több benne a felszereltség és több garanciát adnak rá.
-A splash-hez képest sokkal jobban néz ki a belseje.
Sikeres vásárlást kívánok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!