Egy terepjáróból hogyan látja valaki a holteret, ha sávot akar váltani?
Ebből hogy látod?
Amúgy ugyanúgy látni mint egy bármilyen más autóból csak a vonalakat nem látni oldalról. De a másik kocsi tetejét simán. De a kamionos buszost is megkérdezhetnéd az hogy látja.. Elárulom sehogy. Körberakja a járművet tükörrel.
Nézz meg egy teherautót 6 tükör simán akad rajta.
Pajeró meg nem magasabb mint egy furgon.
A holt teret azért hívják holttérnek, mert nem látod!
És hidd el, egy X6-osnak sincs nagyobb holttere, mint bármelyik másik autónak.
És ilyenkor az a kulcs, hogy FIGYELED a forgalmat, nem csak bambán nézel előre!
Ha eddig jött mögötted egy autó ami hirtelen eltűnik és nem is előzött meg, akkor gyanús, hogy a holtteredben van...
Pajerom van. Nem fogod elhinni, de jobban látni belőle, mint egy kis szappantartóból. Akkora tükre van, mint egy pingpongasztal, nagy ablakok, plusz magas üléspozíció.
Asszony Coltjában forgok körbe, mint a propeller, ha sávot akarok váltani. Pajeroban sokkal átláthatóbb a környezet - kivéve hátra, ahol a pótkerék félig kitakarja a képet...
Gondolom ez nekem szólt mint 8. hozzászólónak, hogy áramot vezessek, csak azt nem értem miért.
Mivel az autósiskolában egy kis személyautón tanultam, és amikor nekiálltam vezetni, egy t4-es transporterrel mentem nagyon sokat, több 10000 km-t, és azon nem volt hátsó ablak, mert kisteher volt.
Ott volt belső tükör, de az max a nőknek kellett sminkelni, tehát nem értettem miért van benne.
A két szélső tükör pont elég, azt látom benne amit kell, egy a titka, folyamatosan hátra kell nézni, de közben előre. Ha sokat vezetsz ilyet megtanulod majd.
Most bármilyen autóba, bármibe beülök, két tükröt beállítom magamnak, és megyek.
írták, egy kamionban 6 tükör van, végülis igen, de mivel már az elejére is tesznek, ezért 7, többet nem fogsz rajta látni.
egy buszon 2 tükör van(a belső ott az utasok 'figyelésére' van. Esetleg az újabbakon van olyasmi tükör mint a kamionokon, ami több lencsés, de abból nem sok van.
Vezettem már sok mindent, mégse fordultam hátra, mert sok esetben ha hátrafordulsz, nem sokkal többet látsz, mint a tükörből, csak ehhez is kell egy bizonyos térlátás, ami nagyon sok úrvezetőnek nincs.
Ja és nem törtem össze eddig semmit, és nem ütöttem el senkit.
A holttér meg azért holttér, mert azt te nem fogod látni, olyan akkor is lesz ha úgy pörögsz a vezetőülésbe mint a ringlispíl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!