Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy terepjáróból hogyan látja...

Egy terepjáróból hogyan látja valaki a holteret, ha sávot akar váltani?

Figyelt kérdés
Nyilván Audi Q7-ben, BMW X6-ban van mindenféle elektronika, de mi a helyzet pl. egy régi Mitsubishi Pajero-val, vagy egy nagy régi amerikai döggel? Pl. egy ilyen országban, mint ez a magyar, ahol a legtöbb ember valami kicsi autóval közlekedik mint pl. suzuki, vagy ilyesmi. Vagy egyáltalán átlagos autót hogy látnak holtérben, ha sávot akarnak váltani?

#terepjáró #holtér
2012. szept. 8. 22:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
tükör,hátrafordulás
2012. szept. 8. 22:20
 2/11 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy azt aki pont mellette autózik, a másik sávban és nem látható a tükrökből és hátra is hiába fordul, mert MELLETTE van!
2012. szept. 8. 22:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Ebből hogy látod?

[link]

Amúgy ugyanúgy látni mint egy bármilyen más autóból csak a vonalakat nem látni oldalról. De a másik kocsi tetejét simán. De a kamionos buszost is megkérdezhetnéd az hogy látja.. Elárulom sehogy. Körberakja a járművet tükörrel.

Nézz meg egy teherautót 6 tükör simán akad rajta.

Pajeró meg nem magasabb mint egy furgon.

2012. szept. 8. 22:34
 4/11 A kérdező kommentje:
De egy terepjárót nem szokás körberakni tükörrel. Egy alacsony autót, pl. egy kis mazda cabriot hogy lát?
2012. szept. 8. 22:48
 5/11 anonim ***** válasza:

A holt teret azért hívják holttérnek, mert nem látod!

És hidd el, egy X6-osnak sincs nagyobb holttere, mint bármelyik másik autónak.

És ilyenkor az a kulcs, hogy FIGYELED a forgalmat, nem csak bambán nézel előre!

Ha eddig jött mögötted egy autó ami hirtelen eltűnik és nem is előzött meg, akkor gyanús, hogy a holtteredben van...

2012. szept. 8. 23:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Volt szerencsém haverom Pajerojához. Semmivel sem vészesebb a többi autónál. Kamionozok, na itt már akad holttér, jóval több, mint egy busz esetében. Oda kell figyelni és akkor nincs gáz.
2012. szept. 9. 00:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Pajerom van. Nem fogod elhinni, de jobban látni belőle, mint egy kis szappantartóból. Akkora tükre van, mint egy pingpongasztal, nagy ablakok, plusz magas üléspozíció.

Asszony Coltjában forgok körbe, mint a propeller, ha sávot akarok váltani. Pajeroban sokkal átláthatóbb a környezet - kivéve hátra, ahol a pótkerék félig kitakarja a képet...

2012. szept. 9. 06:49
 8/11 anonim ***** válasza:
én eddig minden autóban a két oldalsó tükör segítségével mindent ami kell azt láttam, sosem fordultam hátra, csak a szélső tükrök, a középsőt sem használom, saját autómban bent sincs
2012. szept. 9. 09:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Te inkább áramot vezess ne autót
2012. szept. 9. 11:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Gondolom ez nekem szólt mint 8. hozzászólónak, hogy áramot vezessek, csak azt nem értem miért.

Mivel az autósiskolában egy kis személyautón tanultam, és amikor nekiálltam vezetni, egy t4-es transporterrel mentem nagyon sokat, több 10000 km-t, és azon nem volt hátsó ablak, mert kisteher volt.

Ott volt belső tükör, de az max a nőknek kellett sminkelni, tehát nem értettem miért van benne.

A két szélső tükör pont elég, azt látom benne amit kell, egy a titka, folyamatosan hátra kell nézni, de közben előre. Ha sokat vezetsz ilyet megtanulod majd.

Most bármilyen autóba, bármibe beülök, két tükröt beállítom magamnak, és megyek.

írták, egy kamionban 6 tükör van, végülis igen, de mivel már az elejére is tesznek, ezért 7, többet nem fogsz rajta látni.

egy buszon 2 tükör van(a belső ott az utasok 'figyelésére' van. Esetleg az újabbakon van olyasmi tükör mint a kamionokon, ami több lencsés, de abból nem sok van.

Vezettem már sok mindent, mégse fordultam hátra, mert sok esetben ha hátrafordulsz, nem sokkal többet látsz, mint a tükörből, csak ehhez is kell egy bizonyos térlátás, ami nagyon sok úrvezetőnek nincs.

Ja és nem törtem össze eddig semmit, és nem ütöttem el senkit.

A holttér meg azért holttér, mert azt te nem fogod látni, olyan akkor is lesz ha úgy pörögsz a vezetőülésbe mint a ringlispíl.

2012. szept. 9. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!