Autókereskedőknek megéri kb 500-ezer forint értékű 10 éves kocsihoz szervizkönyvet hamisítani? Illetve ez menyire jellemző?
Persze, hogy megéri. Ennyivel is könnyebb dolga van, hogy rásózzon egy szutykot a tudatlan vevőre! Akinek meg van esze és visz magával egy szakembert az meg nem a szervi1zkönyvet fogja lesegetni, hanem a kocsi állapotát!
Hogy mennyire gyakori azt nem tudom. De gondolj bele, pár évvel ezelőtt még a KM-óra visszatekergetése is nagy divat volt... Mondjuk azóta szigorítottak a büntin és már nem játszadoznak annyira vele, de szerintem egy szervizkönyvvel se nagy művészet csalni. :-/
"Mondjuk azóta szigorítottak a büntin és már nem játszadoznak annyira vele"
Mondjuk a használtautó.hu-n az autók minimum 75%-a visszatekert órás :)
"De gondolj bele, pár évvel ezelőtt még a KM-óra visszatekergetése is nagy divat volt... Mondjuk azóta szigorítottak a büntin és már nem játszadoznak annyira vele, de szerintem egy szervizkönyvvel se nagy művészet csalni"
A mai napig tekerik az órákat. Ez az új szabályozás egy vicc... Nagyon könnyen kijátszható!!
A válasz Igen.
Egyébként teljesen életszerű, hogy egy 10 éves autónál valaki még vezetteti a szervízkönyvet. (- Közben fapofával mosolygok) Persze, lehet hogy tényleg létezik ilyen ember, csak én forgok rossz körökben.
Szóval a szervízkönyv ha nem éppen igazi, akkor nem csak a nem valódi futásteljesítményt tartalmazza (km), hanem a nem elvégzett szervízeket is!!!
A km óra meg azért annyira mégis idetartozik, hogy a szervízkönyvben bizony benne van a km. Visszatekergetésekre pedig egész iparág épül rá saját eszközökkel. Olyan, mint a mobiltelo kikódolására. Pár ezerért átpörgetik a digitális számlálót is. Nagyobb tétel esetén még kedvezmény is jár.
Tehát a jó szervízkönyv, az alacsony km és a kivaxolt autó együtt adja a legjobb vételt -> nagyobb árrés.
Nem akarok off lenni, de 10 éves autó esetén az első tulaj, kb. olyan, mint a ferencvárosi gyártelep melletti placcon szűz lányt pénzért felszedni.
Szóval egyszer találkoztam ilyen tulajjal, de miután előhozakodtam a piaci árral, többet válaszra sem méltatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!