Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz az, hogy a kismotorok...

Igaz az, hogy a kismotorok (tipustól függetlenűl) 50 köbcenti alatt gyakran csal a kilométerórájuk?

Figyelt kérdés
Még soha nem volt kismotorom, de szeretnék a közeljövőben vásárolni egyet (csak használtat tudok). Úgy hallotam, hogy ezeknek a motoroknak gyakran nem a valós sebbeséget vagy a megtett kilométert mutatják az órájuk. Igaz ez? Ha igaz miért van ez így?
2012. szept. 2. 17:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Igaz. Az autóknál is így van, csak ott nem csal annyit. Eredetileg azért van hogy még véletlenül se lépd túl a sebességhatárt. Tehát például 90 a megengedett és te egy pontosan mérő órával mész 90-el akkor könnyen túllépheted a megengedett sebességet ha egy picit nem figyelsz. Így viszont a valóságban az óra szerinti 90 az csak olyan 86-87 km/h.
2012. szept. 2. 19:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Az egyik ismerősőmnek "motowell" tipusú robogója van. Elmesélte, hogy -állítólag- a kilométerórája 50-et mutatt miközben 65-el halad! Ez így normális?
2012. szept. 2. 19:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Szar benne a spirál... Az 50-esek nagyonritkán mutatnak kevesebbet, nekem úgy kb 8km/ó-t csal felfele.
2012. szept. 2. 21:12
 4/4 anonim válasza:

Én nem hiszek a "nevelő célzatú" csalásban - tehát hogy többet mutasson az óra, hogy véletlenül se menjen 90-nél többel az emberke.

Egyébként a GPS-ekhez mérten is látható egyfajta eltérés, bár ilyen léptékű rendszereknél (amiknél a méteres pontosság még manapság sem jellemző) még inkább érthető - a furcsa az, hogy ez valóban kb. azzal van szinkronban, amit a tapasztalatból előttem szólók mondtak - tehát a GPS mindig kevesebbet mutat mint a jármű kilóméterórája.

2012. szept. 11. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!