Vw golf4 1.6 16v vagy 1.6 sr esetleg 1.8t ezek közül melyiket érdemes megvásárolni?
érvek,ellenérvek,véleményekre,esetleg tapasztalatokra lennék kíváncsi
előre is köszönöm
Nekem volt Golfom szóval tapasztalatból beszélek. Az 1,4-es motor kicsi ehhez a kasznihoz az 1,8T pedig feleslegesen erős...
Az 1,6-os pont tökéletes. Természetesen csak klímásat vegyél! :)
Arra figyelj, hogy 14-15 000km-ként cseréld le benne az olajat és az olajszűrőt. Minden 2. olajcsere alkalmával pedig az üzemanyagszűrőt és a levegőszűrőt is!
(Mobil 1 3000xe 5w-30 való bele egyébként. Szűrőből pedig MannFilter vagy Bosch a tuti!)
Egyébként baromi jó gépek! Még ma is nagyon szívesen gondolok rá vissza. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg egy S osztályos Mercim van ami azért nem egy rossz autó :)
Ezeket érdemes lenne megnézned:
1,6-os motorral szerelt klímás golfom volt. A klímát tökéletesen bírta. Nem "fogta" meg a motort.
Vezettem 1,4-est is. Az bekapcsolt klímával csak szenved!
1,8t-motorral én nem venném.
Szóval az 1,6 tökéletes választás. Nekem elhiheted.
azt esetleg tudja valaki hogy a fenti motorok közül melyik nem alu blokkos? ez is fontos szempont lenne nekem
előre is köszönöm a válaszokat
Azt nem tudom, de a Golf fórumon biztos megmondják a szakik:
A 8 szelepes SR sokkal strapabíróbb, mint minden 8 szelepes motor. A 16 szelepes modernebb meg erősebb, de nem is bír annyit.
Egyik ismerősömnek 1,6 8V van nagyon dicséri minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!