CB rádió, URH, tetra vagy valami más?
Kezdésnek leszögezném hogy a témában teljesen laikusnak számítok!
Láttam egy videót amit nem szeretnék megosztani mert nem publikus, és az a lényeg hogy (civil) autóban a háttérben olyan rádiót hallani mint amit a rendőrök, mentősök, tűzoltók használnak... kb 2-3-4 másodpercenként hallani egy vételt, a vétel előtt jellegzetes "pittyegés" vagy valami "szignál" van (nem tudom jobban kifejezni magam) a vétel végén pedig sistergés.
olyasmi mint amit itt 3:40-től lehet hallani a háttérben:
http://www.youtube.com/watch?v=0xG5hSOMGn0
kérdésem hogy hogyan lehetséges ez? szerintem nem cb-rádió volt mert annak a vételeinél nincs ilyen "pittyegés" vagy "szignál" vagymi... az URH, vagy tetra ha rendőrségi jelet fog az tilos, ha közúti ellenőrzésnél ilyet találnak az autóba akkor rádiót elveszik és bírságot szabnak ki, úgy tudom... vagy egyesek ezt figyelmen kívül hagyva még használják?
akkor ez mi lehetett? milyen rádióval lehetséges ilyen, milyen frekvencia lehetett, vagy mi ennek a technikai háttere?
valaki világosítson fel...
Megfelelő készülékkel bármit lehet fogni, "hallgatózni" nem tilos úgytudom, csak forgalmazni. Egyébként ha minden igaz már titkosítottan megy a dolog, valószínűleg a köztereseket, esetleg kamionosokat vagy más "félcivil" adást hallottál.
A pittyegés egyébként sztenderd, a 2000ftos kínai walkietalkie is pittyeg ha bejövő jel van.
Frekikről itt olvashatsz: [link]
Ahhoz hogy megmondjuk mi hallható azon a videón látnunk kéne, vagy legalább egy freki kéne amin ment a vevő.
OFF
"az URH, vagy tetra ha rendőrségi jelet fog az tilos, h"
URH rádióval nem tudod lehallgatni a rendvédelmi szervek rádióforgalmazását, mert ők az EDR rendszert és rádiókat használják.
ON
köszi a válaszokat: így hogyha mondjátok hogy akármi tud pittyegni akkor biztos hogy csak egy egyszerű cbrádió
csak akkor még annyit kérdeznék hogy mi értelme van a "pittyegésnek", és miért az egyik rádió csipog, a másik nem?
eddig úgy tudtam hogy csak a rendőrségi, mentős, katasztrófavédelmi stb. rádióadások csipognak: mert ez egyfajta "megkülönböztető jelzés" (lehet hogy ez is csak baromság)
Szerintem ez készülékfüggő. Nincs semmiféle funkciója. A motorola X típusa csipog, a nokia Y típusa füttyent egyet.
Ha tévedek majd valaki, aki szakavatottabb kijavít.
"URH rádióval nem tudod lehallgatni a rendvédelmi szervek rádióforgalmazását, mert ők az EDR rendszert és rádiókat használják. "
hülyeséget beszélsz...380Mhz 410Mhz 450Mhz 800Mhz fülelj csak ott... digitális jelet hallasz. mi kell hozzá? SDR vevő, kétsávos antenna, laptop, decoder. mind a szöveges üzenetek, mind a trönkölt hangátviteli rendszer figyelhető. kipróbáltam, működik. adni már necces rá, az felejtős olyan bonyolult. ahhoz már kevés vagyok...a nagy agyas belügyesek a tetra legkönnyebben dekódolható alap változatát vették meg, azt amit spanyoloknál a polgárőrség, "közterület felügyeletek" kaptak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!