Hogyan tudok 1,4 literes benzinmotoros autómmal legjobban gyorsulni? Hogyan tudom elérni vele leghamarabb a 100-at?
Összehangolt kuplung és gázhasználattal.
Nem tudom milyen egyéb választ vársz, de komolyan, pláne egy "komoly" 1.4-es motor esetében.
Milyen gép?
Egyébként alacsony fokozatban folyamatosan a maximális teljesítményhez, magas fokozatban a maximális nyomatékhoz tartozó fordulatszám közelében kell tartani.
Ezt ahogy írták is, a kuplung-gáz összehangolásával , azaz optimális időben és gázállással történő váltással lehet elérni.
Elég szakszerű volt? :D
"nagyon nem megy rosszul a gép" attól félek én is :D szerintem itt a többség tisztában van azzal hogy megy egy átlag 1.4-es autó, még ha könnyű is. Persze ha turbos ritkaságok közé tartozik, mint a punto gt, az más...
egyébként tartsd a forduatszámo ott ahol kb max nyomatékot leadja a motor, és ugy engedd rá a kupplungot, hogy csak minimálisan kaparjonak el a kerekek, utána meg tiltás előtt kb 500-as fordulatnál válts jó gyorsan, mire vagy még kíváncsi
ha van egy 1.4-es autód ami jól is megy miért kell kitaposni a szemét is? Nem fogja megköszönni a gép.
Amúgy meg válts minél gyorsabban.
Jajj, ne legyetek genyák, ne vegyétek el a kedvét. :)
Öcsémnek volt 1.4-es Bravaja, érzetre qrvajól ment. Excsajom Civicjében is az az érzésem volt, hogy qrvára megy, pedig a sajátom után vicc teljesítményű mindkettő.
Nemrég kipróbáltam haverom !!1.8-as Renault 19-esét!! . Alatta van valami nagy herélt dob, egy-kettő-háromban tényleg olyan nagyon megindul feelingje volt, úgy hogy a saját 250+ lovas kocsimból ültem át bele. :)
Hogy on is legyen: a Lutra albumban nézd meg a gyári gyorsulását ( na jó nem, inkább a carfolio.com-on) annál jobbat nagyjából úgy tudsz elérni, hogy a vezető ülésen kívül mindent kihánysz a kocsiból a maximális könnyítés érdekében. Ezután meg tuningboxot meg no fear matricát neki.
Ha apádé az autó,akkor sehogy.
Ha a tiéd, úgybeletaposol a gázba,hogy kirúgod belülről a lámpáját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!