Kocsit megakarok tartani alkatrésznek, de ki szeretném vonatni forgalomból, hogyan tudom ezt megoldani?
megtaláltam :
" Ha az autót külföldi személynek eladod, akkor az adásvételivel be kell sétálni okmányirodába, plusz rendszám, törzskönyv, forgalmi, és 2300- FT illetékért kivonják a magyarországi rendszerből. Innentől kezdve elvileg a külföldi személynek kell bemennie a saját okmányirodájába, hogy ott, külföldön üzembe helyezze a jogszabályok szerinti terheknek megfelelően. Ha ezt nem teszi meg, akkor nincs sehol rendszerben az autó, ergo bármit csinálhatsz vele.
Ha félsz, hogy valaki rákérdez miért van az a (roncs) az udvarodban, erre az esetre érdemes egy kölcsönadási szerződést is írni az "új", külföldi tulajdonossal. Így az igazolást végző személy ha pattog, akkor is meg tudod mutatni a hivatalosa papírt, és alváz/motorszám alapján le tudja ellenőrizni, hogy nem lopott az autó, hanem az új tulaj adta oda.
Átmeneti kivonást lehet kérni 4 esetben: jármű ellopása, külföldön történő letelepedés vagy tartós külföldi tartózkodás; jármű külföldre történő értékesítése; jármű muzeális előminősítése esetén. Az átmeneti időszakra történő forgalomból kivonás esetén a kivonás kezdő napjától számított 10 évet követően "véglegesen kivont" státuszba kerül a jármű - ha ezen időtartam alatt nem kezdeményezték ismételt forgalomba helyezését.
És itt a lényeg. Külföldi személy megveszi, adásvételivel be okmányiroda, plusz rendszám, törzskönyv, forgalmi lead. Illeték 2300 Ft. Innentől a vevőnek van 10 éve hogy kint bejelentse és forgalomba helyezze. Ha nem történik meg, akkor végleg törlődik a rendszerből. Szóval az adásvételis dolognak működnie kell. Szlovák barát van, törvényes az egész. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!