Nem értek a motorokhoz, válaszolnátok pár alap kérdésre?
Elsőre nem ajánlok 125-ös crossgépet nulla tapasztalattal, sok lesz!
Egyébként:
-köbcetin: hengerűrtartalom, ennyi üzemanyag-levegő keverék fér a hengerbe, gyakorlatban minnél nagyobb annál erősebb a gép (leegyszerűsítve)
-125ccm-es kategóriában jobb a 2T, a 4T-k gyengébbek, bár nálad lehet hogy pont ezért hasznosabb lenne, a kétütemű pörgősebb, 125ccm-ben erősebb mint a 4T, de többet is eszik és nehezebb kezelni elsőre
-kb az összes normális gépen tárcsafék van, terepre nem elég a dobfék
-crossmotorból nincs automata váltós
én elsőre egy 50-es DT-t mondanék, aztán ha van már tapasztalat lehet nagyobbat venni.
Plusz: nem úgy megy hogy veszel egy motort, egy lidlis bukót, aztán farmer-póló-sportcipő és go motorozni, kell legalább egy normális bukó és egy protektoros dzseki plusz egy zárt, erős bakancs, meg egy pár kesztyű, de ha jót akarsz akkor térd-könyök-nyakprotektor és egy motoroscsizma is.
Nem azért mondom mert szeretem koptatni a billentyűmet,engem eddig az 5balesetemből 3x a felszerelés mentett meg, nem játék.
17 évesen elkezdhetsz egy A1-es tanfolyamot. Mire befejezed és sikeres vizsgát teszel, tisztában leszel mindennel! így aztán ráérsz motort venni, mert az idén már nem tudod befejezni, majd csak márc. 15.-e után!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!