Passat 1.8 5v turbo. Mennyi nyűg van a turbójával?
Most állok 1 autóvásárlás előtt! 2 passatot néztem ki magamnak. Az egyik a fentebb említett, amihez húz a szívem, a másik egy mezei szívó 1,6-os.
A kérdés az lenne, hogy mennyi gond lehet ennek a turbójával?
Nem csak a turbó, hanem a hengerfej, vezértlész, meg az a ménkű sok szelep.
Hidd el nekem, hogy a mezei szívót akarod megvenni. Bár én egy "sima" TDI-t vennék, ami még nem PD-s.
Ha nincs széttaposva akkor semmi, 400E-ig elmegy, akkor kell neki egy felújítás.
Ha szerelni kell munkadíj semmivel sem több, a turbófelújítás kb 60-70E-ben áll meg (vagy ultimate megoldás, veszel rá egy bontottat), de a következő 200E-n garantáltan nem lesz vele gond.
Olajcserére oda kell figyelni, jó minőségű, nem teszkós olajat bele, 15E-enként cserélni, jó minőségű szűrővel, légszűrőt is időben cserélni, és semmi bajod nem lesz vele.
Sok emberben bennevan a turbófóbia,hogy "nevegyélojatmer' kúagyorsanytönkremegy" pedig nem szarja el magát 20ezrenként.
Oké, rendben, köszönöm szépen a válaszokat!
A második válasz szimpatikusabb volt! :)
Hát nem tudom.
Könnyen meglehet ez a verzió is...
"Ha nincs széttaposva." Azthiszem ezzel kezdtem. Ez a szakmám,csak értek hozzá valamennyire.
Ha megkapja ami kell nem lesz semmi gond vele, ha meg elhanyagolják 150E alatt széthullik és GTK, de ez igaz bármilyen autóra.
Turbós autóra oda kell figyelni, tehát csak akkor vegyél, ha vigyázol rá és megadod neki ami jár. Én 10e-ként cserélem az olajat, szűrőkkel, nagyon fontosnak tartom a kellő bemelegitést és ami még fontosabb a kellő lehűtés. Nem elég, ha amutató elérte a hőfokot, vagy egy 200-as sprint után az autópályán leállitod a kocsit a McDonalds parkolójában...
Egy szó mint száz, ha fogalmatlan vagy az autókhoz, akkor ne a turbóst vedd, ha oda fogsz tudni figyelni, akkor bátran, mert élvezni fogod!!!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!