Hogyan vegyem rá a szüleimet a jogsi szerzésre?
17 éves vagyok (lány) és szeretnék jogsit.
már mondtam apámnak, de ő azt mondta, hogy "majd ha lesz saját kocsid" meg hogy "ráérsz még" és hogy "sokba kerül"... tény, hogy nem olcsó, meg hogy nem vagyunk milliomosok, de szerintem ki tudnánk fizetni.
a legtöbb barátomnak már van jogsija vagy most teszi le nekem meg nem szabad, de én is nagyon szeretném.
hogyan vegyem rá apukámat? szerintem anyukámnak nem lenne ellene kifogása, de nem tudom... és lehet hogy még az is baj, hogy a tesómnak sincs jogsija, ő már 25 éves, de ő nem is akar még, csak ha lesz kocsija.
még a gimi alatt (2 év) szeretném letenni.
szerintem is attól fosik, hogy ha lesz jogsid, és nagyon megszereted a vezetést, akkor folyton a kocsit fogod kunyerálni.
én 24 vagyok, eleinte a párom bíztatott a jogsira, elvégre ha már van autónk, akkor miért ne, nem jövök ki a gyakorlatból, vezethetem én is.
de amikor el akarom kérni, akkor sztem átkozza a napot, amin átléptük az autóssuli ajtaját :)
nagyon vigyáz rá, ami érthető, mert keményen megdolgozott azért, h szép autója legyen fiatal kora ellenére.
nekem anyum fizette a jogsit, sztem kicsit úgy érezte adós az életnek ezzel, mert ő nagyon bénán vezet, 40 évesen lett jogsija, az is csak dísznek :) de mivel tudta, h apám mekkora májer, és imád autózni, sejtette, hogy onnan örököltem a géneket :)
szerintem nálad nem marad más, mint a saját munkából, szülinapi, karácsonyi pénzből való összespórolás.
az egyetem elvégzéséig legkésőbb érdemes megcsinálni, mert munka mellett nem egyszerű egyeztetni a dolgokat.
Szerintem is jobb ha minél előbb megcsinálod.
Most még van rá időd, én is 16 évesen kezdtem a tanfolyamot, 17 évesen lett jogsim.
Később jön az érettségi, után a felvételi. Aztán mész egyetemre. Engem a lakóhelyemtől 200 km-re vettek fel. Szóval költözés, után hétvégente ingázás, amivel elmegy a pénteked és a vasárnapod, tehát szabad hétvégéd sem nagyon lesz. Nekem szorgalmi időszakban is elég sok gyakorlati tárgyam volt, sokszor elmentem reggel 8-kor és este 7-8 körül értem haza az egyetemről. Vizsgaidőszakban meg semennyi időd nem lesz. Ezzel megy el a fél nyarad és karácsonyod sincs, amíg egyetemista vagy.
Utána én még nyelvvizsgáztam, előtte nyelvtanfolyamra jártam. Eközben sem voltam se idő se pénz milliomos. Aztán álláskeresés... állást is másik városban kaptam, megint költözés...
Most 29 éves vagyok és akár szégyen akár nem, nincs saját autóm. Nem azért mert ne lenne rá pénzem, hanem azért, mert nem létszükséglet számomra. El tudok járni busszal, villamossal. Viszont a jelenlegi munkahelyemen feltétel volt a jogosítvány. Van hogy napi 600-650 km-eket kell vezetnem. És nem felejtettem el vezetni még akkor sem, ha nincs saját autóm.
Az viszont mindenképp jó volt hogy akkor gimis koromban letettem a jogsit. Sokkal rosszabb lett volna, ha huszonéves koromban kezdtem volna el, pályakezdő álláskeresőként, állás nélkül, pénz nélkül.
köszi a válaszokat:)
de tisztázok egy pár félreértést:
van kocsink. céges, tehát nem vezethetem, csak ha benne ül apukám is.
a tesóm nem lakik velünk, egyszerűen csak nincs jogsija.
szeretném még a gimi alatt megkapni a jogsit... mit mondjak apámnak? vagy tényleg fizessem én? suli melletti munkával+ egy-két holmi eladásával?
nos tanácsoltam volna h szerezd meg gimi alatt ,de ha nincs családi kocsi amit vezethetnél legalább 2hetente pár km-t, akkor enm érdemes mert elfelejted,...
céges kocsi nem jó, azt nem vezetheted
az elején aki ilyet irt( nem keresem már vissza h hányadik)kb 4-5 h a vezetés nem csak abból áll, hanem h fenntartás! nos itt egyenlőre saját kocsiról szó se volt, attól h családi autót emg vezetné az meg csak a vezetésből áll, biztosítás,... ugyis minden megy mint eddig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!