Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ausztriából milyen módon...

Kiss Dábid kérdése:

Ausztriából milyen módon tudnék behozni autót? Mikkel járna, milyen adókra kell számítanom? Mi kell ahhoz, hogy MO-n tudjam használni az autót, és ezek kb. mennyibe kerülnének?

Figyelt kérdés
Szeretnék AUból behozni egy autót osztrák rendszámmal(használt autó kereskedésből).Mi ennek a menete? Lenne szíves elmagyarázni valaki?

2012. aug. 18. 23:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Odakint megveszed saját névre, így nem kell vagyonszerzési (átírási) illetéket fizetni. Lehetőleg kétnyelvű adás-vételivel vedd meg mert akkor nem kell hivatalos helyen egy vagyonért lefordíttatni. Fontos, hogy eredeti papírjai meglegyenek és ki legyen vonatva a forgalomból odakint, de ezt tudni fogja a kereskedő. Hazahozod, bejelentkezel a lakhelyed szerint illetékes Közlekedési Hatóságnál első forgalomba helyezésre (ha nincs ismerős 30 nap). Összeget nem tudok most mondani, mert ez változó a járműtől függ. Kiadják az egyedi forgalomba helyezési engedélyt és a műszaki vizsgalapot. Utána elslattyogsz a NAV-hoz, ott megállapítják a regisztrációs adót szintén ha nincs ismerős 30 nap). Azt befizeted és mehetsz az Okmányirodába a kazal papírral. Ha minden rendben van akkor forgalomba helyezik az autót. Ja még egy fontos dolog, ha cégtől, jelen esetben kereskedőtől veszed és a kereskedő cég nevén van az autó akkor kell eredeti számla is, ez is kétnyelvű vagy magyar legyen.

Ha valami még nem tiszta akkor kérdezz nyugodtan.

2012. aug. 19. 09:58
 2/7 anonim ***** válasza:
2012. aug. 19. 10:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Az 1. Nek igaza van. De én bementem a vámhivatalba, és tíz perc alatt kifizettem a regadót. Az igazolást meg két nap múlva megkaptam postán.
2012. aug. 19. 11:21
 4/7 anonim ***** válasza:
3.-nak! Akkor Neked szerencséd volt. Elvileg le kell ellenőrizniük a NAV rendszerében, hogy van-e tartozásod. Ha van akkor addig lefoglalják a kocsit amíg nem rendezed. Hál'Istennek van ilyen is mint a Te eseted, nem kell több napot várni, végre egy pozitív példa az ügyintézésre.
2012. aug. 19. 19:22
 5/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszotokat! Az 1. kommentelőtől annyit kérdeznék még, hogy ha kimegyek érte Ausztriába, akkor azzal az autóval amit ott vásárolok nem jöhetek haza Magyarországra igaz? vagy erre milyen szabály van? csak mert én úgy terveztem, hogy hazavezetnék kocsival magyarországon (debreceni lakos vagyok). Lehet hülyeséget kérdeztem, de nem értek ehhez.
2012. aug. 19. 23:17
 6/7 anonim ***** válasza:
hmm
2012. aug. 20. 02:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Vagy autómentővel hozatod haza vagy bérelsz egy próbarendszámot napi 4-5 ezerért és hazavezeted.

[link]

2012. aug. 20. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!