Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes Simsont venni?

Érdemes Simsont venni?

Figyelt kérdés
Ha igen, melyik típust? S51? S50? Schwable?

2012. aug. 17. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:

S51-ből van gyárilag négysebességes, tirisztoros (CDI) gyújtásos, halogénlámpás változat (asszem '87-es évjárattól kezdve, de nem biztos, nekem '90-es van). Na ez az a típus, amivel soha nem lesz bajod (feltéve, ha tényleg gyári állapotút veszel), állítgatni sem kell rajta semmit, csak tankolni és menni. Tapasztalatból mondom, én jártam már Lengyelországban is ilyen Simsonnal, ráadásul két személlyel. 1:50-es keverékből eszik 1,9-2,6 liter között.

Az S50 és a Schwalbe turbóhűtéses blokkja gyakorlatilag ugyanaz, csak a forma és a hűtés különbözik. Három sebességes, megszakítós gyújtás, 6V-os rendszer. Nem valami korszerűek, de olcsóbbak, mint az S51-esek. A megszakítós gyújtást néha után kell állítani és a 6V-os izzó fénye nem biztos, hogy elég lesz éjszaka. Viszont előnyük az S51 blokkal szemben, hogy sokkal strapabíróbb, robosztusabb felépítésűek, jobban lehet őket hajtani károsodás veszélye nélkül (viszont több olajat is kell a benzinbe keverni, évjárattól függően 1:33 vagy 1:40 arányban).

S51-ből is van egyébként megszakítós és háromsebességes változat, ez a két típus hátrányait szépen egyesíti :) De ha csak járkálni kell, kevésbé hegyes területen, akkor megfelelőek ezek is.

A gányolt, agyonszerelt, utángyártott alkatrészekkel telerakott motorokat pedig kerüld! Sok szívástól kíméled meg magad, ha inkább gyárit veszel, még ha drágábban is.

2012. aug. 17. 17:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam , hogy van halogén lámpás, elektronikus gyújtású is. Tudsz nekem ilyet linkelni?
2012. aug. 17. 17:56
 3/5 anonim ***** válasza:
S51/1E1, S51/1C1, S51/1B1 típusokról van szó (néha van ,,-H' végződés is a típusjelzéseken), az E enduro változat, a C a full extrás Comfort, a B pedig indexekkel, km órával felszerelt változat. Nekem S51/1E1-H van, sosem volt vele baj.
2012. aug. 17. 18:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem érdemes venni.

Nekem volt és meg is utáltam mert nem ment rendesen, hiába csináltattam meg. Mindig elromlott valami. Amit untam az a keverékkészítés.

Nemrég mentem egy pár éves váltós 50-essel. Na az oda-vissza veri a simsont.

2012. aug. 17. 21:19
 5/5 anonim válasza:
Megéri, meg aki mást mond azok meg a gazdag műmájerek, akik még nem nagyon ültek Simsonon :) A mi utcánkban szoktak a "vagányok" nagyrobogókkal rodeozni, odáig vannak azért a sz*rokért. Mikor egy sima S51-es simán odaverné ezeket a nagyrobogókat :)
2012. aug. 18. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!