Adott egy személyautó,2011. 05. -ben lett adásvételivel megvásárolva egy kereskedőtől,2 hét műszaki volt még rajta, s elvileg 2 héten belül át kellett volna íratni, ami azóta sem történt meg. Hogy tudnám megvenni?
Szeretném ezt a szgk.-t alkatrésznek megvenni, én teljesen szétbontanám, mert majdnem mindenre szükségem lenne belőle.
Hogyan tudnám ezt megvenni, hogy ha esetleg a motorra is szükségem lenne (forgalomban használni)?
Úgy tudom, hogy először a srácnak a nevére kell venni, majd kivonatni forgalomból és utána tudja nekem átadni adásvételivel?
Segítsetek, legyetek szívesek, mert fontos!
Ez elég érdekes szituáció. Az aki akkor megvette, most bődületes szabálysértési bírság elé kéne nézzen. Gondolod önszántából ki fogja fizetni? :)
Ha a két motor tipusazonos, akkor elvileg csak egy szervízes igazolás kell a cseréről, de a forgalmi engedélyt és a törzskönyvet is cserélni kell. Ha a másik motor eltérő teljesítményű, akkor még a KF engedélye is kell és ha jól emlékszem valamilyen adót is kell perkálni.
Olyan megoldásról hallottam még, hogy elhoznám adásvételi nélkül kp.-re, aztán szétbontanám és volt-nincs!?
A motorról meg annyit, hogy "véletlenül" nem látszana a motorszám, az "idő megette". Ilyenkor kap egy új motorszámot a szervek által, aztán használható.
Ez mennyire igaz így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!