Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékolaj alternatíva?

Napkiraly kérdése:

Fékolaj alternatíva?

Figyelt kérdés
Van egy régi autóm, csak a telkemen belül közlekedek vele. Nincs forgalomban,utcára nem megy, nem költök rá sok éve. Indítom,megy, végzi a dolgát. Viszont a fékolaj elfolyt belőle, töltenék bele valami olcsóbb dolgot (nem akarok rá költeni,nem akarom tudni hol hibás a fékrendszer,nem akarom megjavítani mert nem érdekel). Most kézifékkel állok meg, de arra gondoltam feltölteném a fékrendszert fagyállóval,most engedtem le egy másik kocsimból valamennyit. Nem gyorsul 50nél többre, így nem forrhat fel. Vélemények?

2012. aug. 12. 20:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Fékolaj nincs.

A fékfolyadékból meg fél liter 500ft, nem egy nagy kiadás, viszont ha elkopik a kézifék vagy elszakad a bowden akkor izgalmas lesz a megállás, a fagyállónak meg tök más a viszkozitása, nem jó bele.

2012. aug. 12. 20:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A fékfolyadéknak (a félreértések elkerülésére nem fékolajnak szokás hívni, mert nem kőolajszármazék) nincs alternatívája.

Lehet próbálkozni fagyállóval, de a tömítések lehet, hogy nem viselik el tartósan: megdagadnak vagy szétmállnak tőle. A hűtőrendszerből leengedett, koszos, rozsdás, vízköves fagyállótól pedig összerohadhatnak a mozgó alkatrészek. Én abban sem bízom, hogy a forráspontja elegendő, mert 50-ről fékezve is fel lehet fűteni a fékeket igen rendesen, főleg akkor, ha ez többször ismétled.

Egyébként meg a legolcsóbb DOT4 fékfolyadék literje 1.000 Ft körül van, de aligha kell egy egész liter egyszerre. Lehet kapni félliterest 500 Ft-ért, tárcsafékes fékrendszerbe is megfelelő, ha nem nagyon terheled. Persze ha neked ennyit nem ér meg, akkor lehet vajákolni a fagyállóval.

2012. aug. 12. 21:13
 3/10 anonim ***** válasza:
48%

XD

Ez most vicc??

Dobjál a kerék alá egy téglát ennél olcsóbb nincs.

esetleg töltsél bele vizet.

Mi a francnak akarsz beletenni fagyállót? Úgy is berohad télre. :D

Szerintem ha elfolyik kár bármit is beleönteni. Ugyanis azért öntenek olajat bele hogy ne rozsdásodjon be. másrészt meg ha elfolyt légtelenítened kell. Nem csak beleöntöm és hű van benne aszt fog. Ha így állsz hozzá esélytelen hogy légtelenítésre képes legyél. Akkor meg minek bele bármi is? hogy szennyezd a környezeted?

2012. aug. 12. 21:39
 4/10 A kérdező kommentje:
hogy is mondjam :D szóval annyira rozsdás autó, hogy ha látnátok nem hinnétek el, hogy elindul. Nem látom értelmét bármi okból megbontani a fékrendszernek, szintén a rozsda miatt. Viszont a fékfolyadékot hosszabb ideig (több hétig) megtartja. Azért nem veszek bele, mert havonta leengedne egy dobozzal, viszont mondjuk semmire se jó fagyállóm van egy kannával, az jó ideig elég lenne neki (egyébként birtokon belül használom teherszállításra,ilyesmikre, 10-20szal közlekedve,nem lenne rossz ha működne a fék)
2012. aug. 12. 21:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak nem működne vele. :D De vágd ki a taposót, és használd a frédibéni módszert, az ingyen van.
2012. aug. 12. 21:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Most mennyibe telne megjavítani és normális fékolajat rakni bele? Kb. 5000 forintba. Oké, értem, hogy pénz, de ha takarékoskodni akarsz, ne ennél kezd. Kikopik a belső, elkezd rohadni a kasztni nem gáz, akár a hengerek is szétverhetik már a motor oldalát, de a fék az olyan érzékeny pontja az autónak, hogy inkább ne szórakozz vele, nem éri meg. Még akkor is, ha sík terepen van a telked, bárki vagy bármi eléd ugorhat, meg kell tudni állnod az autóval. Értem én, hogy nem egy életbiztosítás így sem az a kocsi, de megölni ne akard magad.
2012. aug. 12. 22:29
 7/10 anonim ***** válasza:
64%
De nem érti meg hogy légtelenítés nélkül nincs értelme bármit is beleönteni. ha meg olyan rozsdás ahogy mondod akkor nem valószínű hogy lehet légteleníteni mert bele van rothadva a csavar. Ha vizet öntesz bele se fog működni ha olajat öntesz bele se fog működni ha belepisálsz se fog működni. 2 nap alatt megszorulnak a fékbe a munkahengerek ha vizet öntesz bele.
2012. aug. 12. 22:46
 8/10 A kérdező kommentje:
az egyik fékkör szerintem légtelen,a másikon át folyik el a nedü. De ezekszerint nincs értelme, marad a bowden amíg megy a gép (igen, ez tiszta rohadás,a légtelenítő sem csavarodna ki)
2012. aug. 12. 23:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Kösd le a másik kört, egy körrel is megy. Amúgy ha nem jön ki a sikító csodákra képes.
2012. aug. 12. 23:02
 10/10 anonim ***** válasza:

"Elfolyt a fékolaj"...

Értem.Tehát a fagyálló nyílván nemfog elfolyni.

Hajrá,töltsd bele! XD

2012. aug. 13. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!