Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elöször is hol találhato BMW...

Elöször is hol találhato BMW 316 TIPUSNÁL a motorkod, szám? Hol keressem?

Figyelt kérdés
Az lenne a helyzet, hogy vásároltam egy bmw E316 i tipusu autót, a vevö annyit mondott hogy motort cseréltek benne de sanos elvesztette a motor származási bizonylatát söt minden ezzel kapcsolatos papirt.1.6 OS MOTOR VOLT BENNE, A FORGALMIBAN IS EZ ÁLL, JELENLEG VISZONT EGY 2000 ES MOTOR VAN BENNE AMIRÖL SEMMIT NEM TUDOK. Viszont az 1.6 os motorral készült 2011 es eredetiségvizsgálati papiron az áll hogy a motorszám természetes uton elhasználodott nem látható viszont a motorkod megállapitva. Gondolom ha tipusazonos lenne akkor a motorszám nem okozna annyit mint a motorkod! Mivel az átiráshoz eredetiségi vizsga szükséges most nem tudom mit tegyek? Ismerösöm azt mondta savval marassam le a motorkodot és számot, igy majd azt irják bele a papirba hogy természetes elhasználodás miatt nem látható? Bocs hogy tudatlan vagyok, de elsö autom és nem értek ehhez a dolgokhoz. Különben azért vettem meg igy is mert az eladó azt mondta majd ö elintézi az átirást nyugodjak meg. Azóta számot cserélt . Nekem pedig muszáj átirnom mert 15 napom van rá és az autóra nagyon nagy szükségem van de igy nem mehetek eredetiségvizsgálatra! A válaszokat már nagyon várom?jelenlegi motorkodom 164 e1 ÖTLET?

2012. aug. 11. 18:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Már a legelején leszögezném,nem megsérteni akarlak!

Egyébként mi a "széria" száma?? E30? E36?

Az nem azért van mert elvesztette a papírjait (Gondolkozz)!

1.6 (m10b16 vagy m40b16 helyett m20b20 vagy m50b20 került bele)! vagyis ez direkt ilyen megoldás! Ezt szokták csinálni motor cserénél,hogy lemarassák (akkusav,sósav,kénsav) a motorszámot így kap egy motorkódot az autó!

Persze azért kockázatos 2hengerrel többel járni(azért 1-2 emberke valamennyit lehet hogy konyít hozzá és ha elkezdi számolni és +2hengerrel többet talál akkor az nagy bukta lesz)! bár a forgalmiban nincs benn a hengerek száma (de állítólag valahogy rá lehet jönni hogy valójában hány hengeresnek kell(ene) lenni az autónak)!

Amúgy elviszed így simán az eredetiségvizsgálati helyre,majd megkéred az illetőt hogy motorkódosan szeretnéd (némi felár ellenében) és akkor ugye ezt is ő fogja írni (Természetes elhasználódás miatt... Külső behatás jelei nem találhatóak)!

Sok Sikert!

2012. aug. 11. 19:55
 2/2 anonim ***** válasza:

az (e36) m43b16 kód 164e2 kimaradt a listádból :-)

amúgy a henger számolásról, megnézed hány gyerta kábel van, ezt még szerintem a kékek is tudnák, de még nem láttam olyan zsarut aki kinyittatná a motorházat, és elkezdené a számokat kutatni :-)

Keress egy autószerelőt akit ismertsz, hogy ajáljon egy "fizetős" eredetvizsgát

2012. aug. 12. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!