Simson S51-es motoron hogy lehet külső gumit cserélni könnyen? Mert én nagyon megszenvedtem vele, nagyon szorul rajta a külső, és mire visszaraktam az új belsőt is kicsiptem. Ötlet?
Ehhez gyakorlat kell és óvatosság. Meg két feszítővas. Én így szenvedem lé és rá is.
Vagy vidd el gumishoz, de az nem olcsó.
Bicajos kellékek közt lehet kapni elég kicsi de a célra megfelelő kerékvasat.
Van elég jó műanyag is, de a fém az valamivel tovább tart.
Én bicajon és motoron is úgy csinálom hogy mindkét oldalt megnyomom, kicsit húzok az egyik irányba rajta, ott ki a szélére a peremét és szerelővassal könnyen ki lehet pattintani, Aztán meg végighúzni és ki is jött.
Visszarakásnál pedig én egy pici levegőt szoktam fújni a belsőbe, így van annyi tartása hogy nem csípődik ki.
Tökmindegy, hogy Simson vagy Babetta, a gumiszerelést a szelepnél kezdjük és ott is fejezzük be!
Leereszted a gumit, körben lelazítod a peremet (letaposod), előveszel 2 db szerlővasat [link] (régen a szerszámos tartozéka volt) és a szeleptől kiindulva körben lefejted a külső gumit (kb. az 1/3-tól kezdve már vas se kell hozzá).
Megemeled a külsőt és a szelepnél kezdve kiszeded a belsőgumit. Felfújod, vízbe teszed, megjelölöd a lyukat, kiszárítod, felcsiszolod, bekened ragasztóval akkora méretben, mint a folt. A foltot is felcsiszolod (ha gyári folt, akkor csak lehúzod az alufóliát), azt is bekened ragasztóval. Vársz amíg a ragasztó feloldja a gumit (olyankor megmattul és olyan mintha már nem is ragadna). Erősen rányomod a foltot a lyukra (ez a legfontosabb, mert a ragasztó nyomásra köt igazán). A szelepnél kezdve visszateszed a belsőt a helyére (ne húzd meg az anyát a szelepen, csak kb. 1 cm-nyit tekerd rá), 2-3 fújásnyit nyomj a gumiba a pumpával majd a szeleppel átellenes oldalon kezdd el visszanyomni a külső gumit (kb. a 2/3 részéig kézzel is fog menni), a végén megint kell a szerelővas, de vigyázz, ne kerüljön alá a belső (ebben segít az a 2-3 pumpálás), ha végig értél, akkor igazítsd mindenütt a helyére a külsőt, pumpáld fel a gumit, és kész vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!