Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorosok! Motorral közlekedni...

Motorosok! Motorral közlekedni a városban gazdaságos? Jobb mint bkv-zni?

Figyelt kérdés
Egy kisebb motorra és normális vezetőre vonatkozik a kérdés. Gondolok itt arra, hogy a felnőtt bérlet nagyon drága, évi 120 ezer, és erre rájön még ha az ember vidéken is utazgat. Mennyibe kerül évente egy átlagos kis városi járgányt fenntartani és közlekedni vele, ha a munkahely kb 10 -15 km

2012. aug. 7. 22:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy 4 ütemű 50-es kb 1-1,5 l-t fogyaszt 100-on (ha nem húzod, viszont lassú és lomha is) Tehát ideális esetben 10 km-rel és 20 munkanappal számolva akár két liter benzin elég havonta:D

Természetesen ez nem így lesz, de számoljunk 10 l benzinnel, annyiból már elég sokat lehet motorozni. Az is csak 4500 Ft, és drága benzinnel számoltam. A kötelező egy 50-esre max 5000 Ft évente.

2012. aug. 7. 22:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Kis fogyasztású autóval is érdemesebb menni mint Bkv- vagy más közlekedési társasággal!Nekem Maruti van 5 litert fogyaszt maximum és elmegyek vele a világ végére aprópénzből ráadásul nem kell várnia buszra és lehet hogy évente 120.000 ret költök benzin szervizelés biztosítás stb-re de akkor is megéri mert kényelmesebb autóval menni mint büdös elavult tömegközlekedéssel úgyhogy szerintem gondold át ezt a motoros dolgot legalább míg jó idő van vagy ha van B jogsid egy kis autó is tökéletes bár ha nekem lenne 10 kilométerre a munkahelyem még a biciklizést is bevállalnám!!
2012. aug. 7. 23:13
 3/6 anonim ***** válasza:
45%
Rengeteg ember jár robogóval munkába. A BKV-nál szerintem amúgy bármi jobb. Egyébként a legnagyobb érték a robogózásban, hogy pontosan tudod hány perc alatt érsz be munkába. Nincs az, hogy lekésed a buszt, LEROBBAN ALATTAD(ez nagyon gyakori a bkv-nál), meg ha dugóba kerül. Robogóval pedig csak mész, dugókon át. Ha van egy megbizható robogód, akkor sokkal érdemesebb azzal járni, mint bkv-val. Sokaknak még az autó helyett is jó alternativa a motor. Pedig itt Pesten kissé veszélyes robogózni, de aki hozzászokik, annak már rutinból megy. Robogós baleset nem sok van!
2012. aug. 8. 02:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem is megéri venni, ha hosszútávra tervezel. Ugye írtad, hogy 120.000 egy éves BKV bérlet. Egy robogó is kb ennyi, de azt még tankolni kell, biztosítás, karban kell tartani(tehát több év alatt jön vissza az ára). De nem vagy időhöz kötve, gyorsabban haladsz, élvezetesebb, kényelmesebb, stb. A másik hátrány, hogy télen nem használható(akkor muszáj lesz BKV-val járni), ezért még később jöhet vissza a befektetett összeg. Ilyen szempontból talán jobb egy kisebb autó.(200-300e)
2012. aug. 8. 11:43
 5/6 A kérdező kommentje:
Egy kisebb autóra nem több a súlyadó, kötelező, stb..? Egyébként nem izzad meg nagyon az ember motorozás közben, vagy azért a kisebb motorhoz nem kellenek motoros cuccok? Nem egy robogóra gondoltam, hanem valami nagyobbra talán, túramotor, vagy hasonló.
2012. aug. 8. 15:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem jó a motor. Jobb mint a kocsi. Legalábbis Pestre jobb. Kis helyet foglal kicsit fogyaszt ,úgy se tudsz a belvárosba gyorsan menni. Bárt télen rosszabb vele menni. De akkor meg ott a bkv. szerintem így lehet a legjobban spórolni. Én laktam Pesten sokáig. Volt autóm de nem nagyon használtam. Vidéken lényegesen létszükségesebb az autó. De Pesten 5 percenként megy valami közlekedési eszköz.

Egy robogónak meg legalább a fenntartási költsége kicsi. Egy autót műszakira kell vinni kötelezőt kell fizetni utána folyton parkolási gondok vannak. hol parkolóhely nincs hol a parkolóőrök cseszegetnek meg stb..

Egy robogó meg elfér a pincében vagy belsőudvarba vagy bárhol. Olyan embernek van szüksége autóra Pesten akinek a munkájához szükséges. Amúgy nem sok értelme van. Nem vagy vele gyorsabb..

2012. aug. 8. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!