Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B125 vagy B és A1 joosítvány?...

B125 vagy B és A1 joosítvány? Folytatás..

Figyelt kérdés

16 éves vagyok és jövôre mindenképpen meg akarom csinálni az autó jogsit.De az A1, azaz 125 ccm-ig jogosító motorjogsit is(azt már 16-tól lehet).M jogsival már évek óta robogózom és szeretnék hosszab túrákat is tenni, de robogóval ez eléggé lehetetlen, fôleg hogy nem akarok ál 50-essel vagy agyon tuningolt robival csapatni(egyrészt szabálytalan másrészt nem hiába van nagyobb,gyorsabb motorokra más tanfolyam)Úgyhogy a kérdés:A1 jogsi most és jövôre B vagy jövôre B és utána B125.

szerintetek melyik az ésszerûbb ,jobb?

2012. aug. 5. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jövőre B és B125, mert úgy sokkal olcsóbb. Mivel nem az A korlátozottat akarod letenni, ezért így jobban jössz ki.
2012. aug. 5. 14:44
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.Az ára miatt én is erre gondoltam. Úgyhogy lehet hogy még egy évig maradok a robogónál.

Még valaki, más vélemény?

2012. aug. 5. 15:02
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Motorozni nem azon a tanfolyamon fogsz, csak úgy elmondom. M kategórián én egy 49 kilós szárazsúlyú robogón vizsgáztam, otthon pedig egy 120 kilós sportmotor vezettem. Köze nem volt egymásnak a két motornak.
2012. aug. 5. 15:02
 4/8 A kérdező kommentje:
Kössz a választ, mondjuk nem ez volt a kérdés.Az elsô válaszoló azt hiszem megértette,neked is igazad van,de amit te írsz az nem robogó, hiába 50-es.
2012. aug. 5. 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hú, tényleg, elsiklottam afelett, hogy robogózol. Motorozni is meg kéne tanulnod előbb, legalábbis jó lenne gyakorolni egy Simsonon. Én egy haverral tettem le a B125-öt, én 5 éve Simsonozok, ő meg csak előtte próbálta ki 1-2-szer. Míg én simán mentem, neki kellett venni pár pótórát, és nehezebben is boldogult. Egy csomószor lefulladt, meg bizonytalan volt.

Tehát ha nem akarsz az elején "beégni", akkor szerezz valahonnan egy kismotort, akár kölcsönbe is és gyakorolgass vele, legfőképpen az elindulást. Úgy sokkal jobba fog menni a nagyobb is.

2012. aug. 5. 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
15:08: butaság az hogy "beégsz" az oktató dolga az, hogy megtanítson téged vezetni...
2012. aug. 5. 15:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szó szerint gondoltam beégésre, csak ott nem lehet megtanulni a rutinpályán motorozni. Vagyis meg lehet, de az sokba fog kerülni.
2012. aug. 5. 15:30
 8/8 A kérdező kommentje:
A simsonos gyakorlás jó ötlet.Egyébként egy romet pony-n kezdtem úgyhogy a váltás technikáját nagyábból ismerem,mondjuk az csak két sebességes és régen volt.azt hiszem mindenképpen gyakorolnom kell.
2012. aug. 5. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!