Mi okozhatja ezt? (Bővebben lent)
Figyelt kérdés
Van egy Derbi Senda típusú 50 ccm-is motorom. Mikor hidegen elindítom (csak szívatóval indul másképp lefullad)és megyek vele, ha csutka gázt húzok rá elkezd fulladni, de amikor már bemelegszik (kb 1-2 km) akkor megszűnik a probléma. Már kipucoltam a karburátort is, igaz, hogy csak kompresszorral. Mi okozhatja ezt a jelenséget? A válaszokat előre is köszönöm!2012. aug. 4. 09:49
1/6 anonim válasza:
Hidegen ne cincáld neki,mert kinyírod a motort!
2/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem szabad húzni neki amíg hideg, de én még akkor nem is száguldozok. Azt írtam, hogy akkor fullad mikor odahúzok neki, nem azt, hogy 90-nél lehörög amíg hideg. Mellesleg jobban örültem volna, hogyha a kérdésre válaszolsz.
2012. aug. 4. 10:16
3/6 anonim válasza:
Tuti hogy a főfúvóka.
Sokszor csak úgy lehet megpucolni ha kiveszed.
4/6 anonim válasza:
Ember, hidegen, szívató nélkül csodálkozol, hogy fullad?
5/6 anonim válasza:
Azért mert szívatóval több naftát kap. Nekem is van egy rs 50-em, szívatóval indul csak. Én beindítom, és várok 2 percet, visszatolom a szívatót, kicsit megtúráztatom(csak ésszel) álló helyzetben, hogy kifüstöljem belőle a felesleges benyát, majd elindulok és csodálatosan megy. Egyszer próbáltam hideg motorral elindulni, kb 6000ig pörgött ha csutka gázt húztam, amúgy meg lassan akart 6000-től felfelé pörögni. Ne gyilkold a motort, megér 2.5 percet hogy bemelegedjen.
6/6 A kérdező kommentje:
Mindig megvárom, hogy bemelegedjen, van amikor nyáron 35 fokba is várok egy picit had járjon. Azon se csodálkozom, hogy szívató nélkül kevesebb naftát kap. Azért csodálkoztam, mert eddig indult anélkül is. Mellesleg a problémám megoldódott. Totál szétszedtem a karburátort amennyire csak lehet, minden darabját (tisztító spray híján) mosószeres vízbe kimostam, megvártam amíg megszárad, összeszereltem, kifújtam kompresszorral,összeraktam és már ugyan úgy megy mint régen. Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 4. 16:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!