Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jó így a mélyláda bekötése?

Jó így a mélyláda bekötése?

Figyelt kérdés
Vettem egy Blaupunkt GTB8A aktív mélyládát. Elolvastam a használati útmutatót. Bekötésnél azt írja hogy a pozítvot a pozitívra kell ugye kötni és másikat a GND-t pedig az akkumulátor minuszára. Viszont az ábra meg azt mutatja hogy a kasztnihoz kell földelni. Akkor most mi?:) Vagy az mindegy hogy a kasztnihoz földelem vagy az aksi minuszára kötöm?:)

2012. aug. 3. 16:07
 1/7 anonim ***** válasza:
A GND a földelést, más néven a testelést jelenti. Tehát a kasztnihoz, nem a negatívra.
2012. aug. 3. 16:10
 2/7 A kérdező kommentje:

okés köszi szépen. Én is így tudtam, de a könyvbe meg azt írta hogy az akumulátor pozitívjára és negatívjára kötjük az alatta lévő ábrán meg már a kasztnihoz volt földelve.

Teljesen elent mondott a kettő azér mondom inkább megkérdezem:)

2012. aug. 3. 16:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Az autókon -általában(nem mindegyiknél)- az akku negatív pólusa a testre/kasztnira van kötve!
2012. aug. 3. 16:24
 4/7 intrepid ***** válasza:
Nem mondott ellent, mert az akkumulátor minuszát, a testre kötöd, nézd meg egyszer, a negatív kábel egy rövid kis csutak, és a kocsi testjéhez van szerelve. Tehát, ugyanaz, ha elvezeted az akksi minuszához, vagy a kasztni lemezéhez kötöd. Ha van még kérdés, szivesen válaszolok.
2012. aug. 3. 16:27
 5/7 A kérdező kommentje:

Okés köszi szépen:) Még egy kérédsem lenne!:)

Ugye van még egy olyan csatlakozó rajta hogy REM.

Ezt ugye a rádióra elektromos antenna csatlakozójára kötöm rá hogy akkor kapcsoljon az erősítő amikor a rádió.

De én amit a mélyládához vettem RCA kábelt arra az van írva hogy: RCA kábel Remote szállal. Akkor most bekell kötni vagy jó az ami az rca kábelbe van??

2012. aug. 4. 15:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Jónak kell lenni az RCA kábelosnak, feltéve, hogy mind a két vége be van kötve.
2012. aug. 4. 16:10
 7/7 anonim válasza:
Egy erősítő bekötése nem olyan bonyolult de nagyon el lehet cseszni. Venned kell egy kábel szettet ami jó az erősítődhöz. A pozitív kábel általában 5 méter hosszú. Azt az aksitól hozod a tűzfalon keresztül a csomagtartóba. FONTOS, hogy az aksitól maximum 30cm távolságra kell, hogy legyen egy biztosítéknak, ez is benne van a csomagban. A negatívot pedig a csomagtartóba csavarozod, keresel a pótkeréknél olyan helyet ahol le tudod csavarozni de lehetőleg csiszolt hely legyen ha nincs akkor csiszolni kell. Az rca kábelen általában rajta van a kapcsolószál, ezt a magnó remote kivezetésére kötöd az rca-t pedig az rca-ba. Ennyi, csak nagyon figyelni kell, hogy amíg bekötöd az akkuról le legyen véve a saru, és a kábelek le legyenek saruzva és zsugorcsövezve!!! ÜDV!
2012. aug. 22. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!