Volvokban milyen motorok vannak?
Figyelt kérdés
Régebbi modellről hallottam, hogy Audi dízel motorja van, most olyat is hallottam, hogy Renault/Ford motorokat használnak. Igaz ez??2012. aug. 2. 22:48
1/7 anonim válasza:
Mivel a Volvo a Ford tulajdonában (csak a személygépkocsi gyártó részleg) van így szerintem igaz.
De a Volvonak vannak érdekeltségei a Renaultnál is.
Nem is olyan régen már itt is felmerült ez a kérdés.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__290..
2/7 anonim válasza:
Az előzőbe is írtam, nem írom le megint.
3/7 anonim válasza:
Korábban volt a Renaultval és a VW-vel is eggyüttműködésük, ez igaz. A Volvo már nem a Ford tulajdona ugyan, de a dízelmotorok egy részét a Ford Peugeotval való eggyüttműködése miatt a Peugeottól veszik - dícsérik is az elmúlt években rendesen. A benzinmotorok én úgy tudom, hogy saját fejlesztésűek, de a Fordtól jött az alap.
4/7 anonim válasza:
Friss hir: 1966-ban gyartott Volvo gyari motorral(azt nem irja a fama hogy hanyszor ujitottak fel, vagy huvelyes-e) 4.38 millio kilometert tett meg ezidaig. majd $4500 volt az uj ara :) Most jegyeztek be a rekordok konyvebe :)
5/7 anonim válasza:
az attól függ, a régi s40/v40 szériában a benzines motorok, és az 1.9 td is renault-tól származott, a régi 2.5 tdi, ami pedig s70/v70-ben volt az 5 hengeres audi dízel, az 5 és 6 hengeres turbomotorok ebből az időből szerintem saját fejlesztések voltak, utána a 2. generációs focus ST, és focus RS ugyanazt a 2.5 literes 5 hengeres turbomotort használta, amit volvokba is tettek, az új dízelek pedig lehet hogy szintén a fordtól származnak, mármit az 1.6D, és a 2.0D, amiket c30-ba, új s40/v50-be raknak, a D5 az tudtommal szintén saját motorjuk, az egy 2.4 literes 5 hengeres dízel, semmilyen fordban, renaultban nincs ilyen motor...
6/7 anonim válasza:
" a régi s40/v40 szériában a benzines motorok, és az 1.9 td is renault-tól származott"
Ez csak részben igaz, a benzines motorok a volvo önálló fejlesztése volt VOLVO MODULAR ENGINE család 4hengeres változata, illetve 1.8GDI-vel is lehetett kapni az a Mitsubishitől jött.
7/7 anonim válasza:
A FORD-nak meg úgy lett az ST-be 2,5-es DURATEC motra, hogy megvette a volvót. Fogta az öthengeres (már a korai 850-ekben is debütált) motort és azt fejlesztette tovább megnövelt lökettel és pár apró módosítással a motorblokkon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!