Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóátírás családtagra?

Autóátírás családtagra?

Figyelt kérdés

Vettem egy autót ugye jelenleg az én nevemre van írva az adávételi!

Na már most időközben rájöttünk,hogy anyám nevére szeretném iratni ezt az autót!

Ilyenkor mi a teendő???

Ha szólok,hogy édesanyám nevére lesz az autót (ahhoz képest hogy az én nevemre van írva az adásvételi) akkor az ő nevére írják?? (az Illeték be van már fizetve az én nevemen)

Vagy ha most írok egy adásvételit anyám nevére akkor esetleg úgy elfogadják???

Vagy ez hogy működhetne???

2012. aug. 2. 17:56
 1/5 anonim ***** válasza:
egyik sem, az eladóval kellett volna megbeszélni ,hogy anyukád legyen a vevő, ne te. Most már csak 2 lépésben fog menni, átírják a te nevedre, majd anyukádéra egy adás-vételi alapján vagy ajándékozási alapján.
2012. aug. 2. 18:07
 2/5 A kérdező kommentje:

És mondjuk:

Most átírják az én nevemre és utána átirattatom édesanyám nevére,akkor az illeték az ugyanannyiba fog kerülni???

2012. aug. 2. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:
igen, hiszem a cm3 nem változik
2012. aug. 2. 18:32
 4/5 anonim ***** válasza:

"(az Illeték be van már fizetve az én nevemen)"

Ezt meg hogyan csináltad? Bementél az okmányirodába, leadtad az adásvételit, befizetted a díjat, majd meggondoltad magad és hazamentél, hogy a GYIK-re írhass?

Nem értem.

Vagy "illeték"-nek nevezed az eredetiség vizsgálat díját?

2012. aug. 2. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahogy írta az első, az anyád nevére kellett volna írni a szerződést!

Csak szólok, hogy most biztos nyersz valamennyit a biztosításon (bár nemolyan sokat, ha anyádnak nem volt még semmi a nevén és A0-ról indul ő is), de később garantáltan megszívod! Lehet jobban jársz, ha a nevedre veszed, majd pár év múlva örülsz a bónuszoknak!

:D

2012. aug. 2. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!