Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha jogosítvány nélkül elkapnak...

Ha jogosítvány nélkül elkapnak a rendőrök az erdőbe egy tizenévest motorkerékpárral az körülbelül mennyi év eltiltást kap a jogositvány megszerzésére?

Figyelt kérdés
Szóval kb. mennyi időre tiltsák el a vezetéstől?

2012. júl. 29. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy az erdőben hol történt az eset. Ha nem közút, akkor semmi köze nincs a jogosítványhoz!
2012. júl. 29. 17:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Aha értem.
2012. júl. 29. 17:58
 3/6 reptoid ***** válasza:
Inkább az a lényeg, hogy közforgalom elől legyen elzárva az az út, még ha magánút, akkor is.
2012. júl. 29. 18:57
 4/6 A kérdező kommentje:
és ha az erdő védett terület?
2012. júl. 29. 19:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy védett az erdő vagy nem, az más kérdés.

Ha közúton mész (nem bonyolódok bele a közforgalom elől elzárt terület megfogalmazásba, mert nem tudom), akkor vonatkozik rád a KRESZ, ha nem, akkor nem vonatkozik.

A jogosítvány csak akkor kell, ha vonatkozik rád. Tehát csak ekkor tilthatnak el a vezetéstől.

Ha a védett erdőben tilosban motorozol, akkor környezetrongálásért megbüntethetnek, de tök mindegy, hogy van jogsid, vagy nincs!

2012. júl. 29. 19:56
 6/6 anonim válasza:
Ne haragudj, de nem kell ahhoz rendőr, hogy elkapjanak ha az erdőben motorozol! A legelső biciklis úgy lek*r, hogy nem állsz meg a lábadon! Erdei turista útvonalakon eszedbe ne jusson motorozni, mert veszélyesebb mintha járdán motoroznál, hidd el nekem, ha valami veszélyeset csinálsz nem a rendőr fog megbüntetni, hanem az első veled szembe jövő halálra rémült ember. Életveszélyes a beláthatatlan sötét kanyargós, rosszul tapadó részeket 30km/h-val többel hajtani, bármilyen járműről is legyen szó, esésnél egy földből kiálló faág ilyen sebesség felett dárdaként viselkedik, ha pedig nem viselsz sisakot egy sima belógó ág is azonnal sérülést okoz, nem beszélve arról, hogy egyetlen apró hiba, és a terep azonnal büntet. Hidd el nekem nagyon gyorsan leszoksz az ilyen szórakozásról, még kiépített pályán, megfelelő védőöltözékkel is rengeteg a súlyos baleset, nem beszélve arról, hogy rajtad kívül másokat is veszélybe sodorsz. Egyébként meg szerintem egyértelmű, hogy országúti járművekkel erdős területre behajtani tilos, nem kell ehhez semmiféle törvény.
2013. jún. 24. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!