Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ladába (2101) milyen motorolaj...

Ladába (2101) milyen motorolaj kell?

Figyelt kérdés

Eddig mindig 10W40-es raktam bele (pl Esso Ultra Superpremium).

Legutóbbi olajcserénél a szervizre bíztam, hogy tegyenek bele olyat, ami szerintük megfelelő. Valami Eneos 15W40-et raktak bele. Én ezt picit sűrűnek vélem, főleg télen a -15 fokban. Megint esedékes a csere. Én inkább megint szintetikus bázisú 10W40-et raknék bele.

Szerintetek melyik a megfelelőbb? Tudom, nézzem meg a gyári előírást. De ilyen korú autónál fogalmam sincs, hogy honnan keríthetném elő.

2012. júl. 27. 10:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Az ÁFOR-féle korabeli kenőanyagtáblázat 10W-50-est és 20W-40-est is ír, de általában 10W-40-est szoktunk használni. A 15W-40 hidegen eléggé keserves, nem nagyon akar folyni, de a 10W-40 már jobb és az sem elérhetetlen.

Ha szintetikus bázisú 10W-40-est szeretnél, töltsd bele nyugodtan, de ásványolajjal is jól érzi magát a motor. Kötelező jelleggel csak versenymotorba kell szintetikus kenőanyagot tölteni, az utcai motoroknál csak akkor szükséges, ha úgy tartja kedved.

2012. júl. 27. 10:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Árban alig van különbség... akkor beleteszem ezt.

Köszönöm szépen a hasznos választ!

2012. júl. 27. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!