Mi a jobb ha veszek 5 éves autót 130000km-rel vagy 7 éveset 90000km-rel, Tehát fiatalabb legyen vagy keveset futott, ha az ára ugyanaz?
Ezt csak egy alapos átnézéssel lehet eldönteni.
De ha feltételezzük hogy mind a 2 autó jó műszaki állapotban van és nem buherálták a kilométerórát akkor én a kevesebb km-t futottat venném.
Teljesen mindegy a futott kilométer. 10.000 km alatt is haza lehet vágni egy autót, de ha odafigyelsz és normálisan karbantartod, akkor 200.000 km-el is lehet tökéletes állapotú.
Az állapotuk legyen az amit elsődlegesen szem előtt tartasz a 2 kocsi esetében, ne érdekeljen se a kor, se a futott km.
Ahogy a 6-os is írta, az általános állapotukat kellene összahasonlítani.
Amikor a legutóbbi autómat vettem, a kereskedésben sokat átnéztem a tipusból (swift). Végül egy 12 évest vettem meg, 160ezer kilóméterrel. Mert voltak sokkal fiatalabbak, kevesebbet futottak, sokkal, de sokkal rosszabb állapotban, amiken látszott, hogy nem voltak megbecsült tagjai a családnak. Ez a kora és km ellenére nagyon egyben volt, látszott rajta, hogy vigyáztak rá.
És nem is bántam meg. Lassan 17 éves az autó, de a karbantartáson kívül még nem kellett hozzányúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!