Nem power szelepes gépet át lehet alakítani poweresre? (50ccm)
Figyelt kérdés
Szóval van egy 50-es gyorsaságim, nem mai, a lényeg, hogy gyári rezó van rajta, nem tudom, ez kizárja-e a powert, és hát 6500-7000 alatt nincs semmi ereje a motornak, alig történik bármi, de onnantól kb 11000-ig húz, és afölött meg már nem pörög. (Vagyis már csak gyilkolás...) Szóval át lehet alakítani? Érdemes egyáltalán? Mennyibe kerül egy ilyen power kit?2012. júl. 17. 17:27
1/4 anonim válasza:
Szerinted a pówerszelep mitcsinál?? Miért van?? XD Őszinte kérdés.
2/4 anonim válasza:
Át lehet alakítani, csak nem éri meg. Ha versenycélra használnád, akkor megérné az erőlködés, de egyébként túl sok gond van vele. A powerszelep nem olyan, mint a Need for Speed-ben a "legjobb tuning", hogy "beleteszem, azt' jobban megy", hanem ki kell találni, hogyan működjön. Meg kell tervezni, hogy nyitott és zárt szeleppel milyenek legyenek a vezérlési szögek, hol kapcsoljon a szelep és milyen görbe mentén változtassa a kipufogónyílás geometriáját. Ha viszont sikerül jól kitalálni, akkor sem biztos, hogy "hatodikba kerékre áll" a motor, hanem csak alacsony fordulaton is képes majd működni az erőforrás, lesz neki használható teljesítménye és nyomatéka.
3/4 A kérdező kommentje:
Nyomatékot ad a 2T motornak alacsonyabb fordulaton. (Csökkenti a kipu keresztmetszetét, és így befolyásolja a kipugázok kiáramlását.) Tévedek?:D
2012. júl. 17. 19:04
4/4 A kérdező kommentje:
Szóval drága... (Most olvastam a második választ.) Mert még a beállítással nem lenne gond, kitalálnánk mi itthon, olyan saccperkábéra kiszámolnánk, de gondolom ez precízebb műszer. (Azt hittem 50-esnél úgy van, hogy 'ötvenespower' és rárakom, valahonnan kitalálja a fordulatot, és elvan, mert küzdeni ennyit nem akarok vele, akkor majd pörgetem szegényt, csak nem szoktam 5000 feletti fordulathoz:) )
2012. júl. 17. 19:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!