A régebb fajta Suzuki Swift töréstesztje tényleg olyan nagyon szar, mint amilyennek mondják, vagy ez csak egy rosszindulatú pletyka?
Minden régebbi kisautó töréstesztje sz@r.
De az is igaz, hogy cars for drive not for crash
Nem egy atombunker de annyira nem rossz mint ahogy néhányan beállítják.
Az EURO NCAP sosem tesztelte de az USA-ban tesztelték.
http://www.youtube.com/watch?v=SkgTSaSLO6I
42mp/h=67,59 km/h
Egy öreg Clionak vagy Polonak sem sokkal jobb a töréstesztje
ez egy holden commodore nem egy suzuki swift.
de elég gyatra törésteszt.
Van a Suzukinál is lejjebb. Azért szidják annyira, mert ahhoz képest h mennyire egy fapados gyenge autó, mégis rengeteg van belőle. Amúgy meglepően a ladának olyan töréstesztje van, mint egy vadiúj mercinek xD
A legtöbb ilyen korú kisautó törik. nem is kicsit.
a törésteszteket ha jól tudom 64 km/h sebességgel végzik.
tehát mintha frontális ütközés lenne 32 km/h-val. az pedig nem sok.
De ha pl.országúton mész 100km/h-val és a szembejövő is ennyivel jön (mintha 200-al mennél a falnak) az így néz ki.
http://www.youtube.com/watch?v=wYCKUxkOifg
ülhetsz akár egy tankban is ezt akkor se nagyon élné túl senki.
Nem egészen pontos, amit írtál. Két szembe jövő autó energiája: 2*(m/2)*v2, de egy autóra ennek a fele jut. Két 100km/h sebességgel haladó, azonos autó frontális ütközése az autó szempontjából megegyezik egy(!) betonfalnak ütközéssel (egyszer 100 km/h-val) Ezzel szemben, ha valaki 100km/h-val ütközik egy falba, akkor (m/2)*(2*v)2 = (m/2)*4*v2 mozgási energia szabadul fel.
Nekem így rémlett kresz oktatásról. Vagy ott mondták rosszul vagy az én emlékeim tévesek. A fizika sosem tartozott a kedvenc tantárgyaim közé :)
de mindkét esetben csúnyán összetöröd magad és az autót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!