Hogy kell fékezni az autóba?
nyomtam m,ár tövig a fékpedált, mivel baromira hirtelen kellett fékeznem...ilyetis lehet jah.
én nemírtama kuplungot, csak azért, mert én ált ha fékezek már üresben vagyok, és ahhoz nemkell kuplung :D
20:16 Hülye vagy ember minden szempontból...
A pedált normális esetben nem lehet pedlóig nyomni, maximum, ha olyan erős vagy, hogy el tudod hajlítani a pedált...
Fékezésnél üresben? Szerinted mire való a motorfék?
fokozatos fékpedál nyomással egészen a megállásig ha kell és a megállás előtt a kuplung kinyomása és üresbe rakni a váltót, üresbe a váltó szóval leveszed a lábad mind a három pedálról, indulsz: kinyomod a kuplungot berakod 1es be, kis gázadással fölengeded fogási pontig a kuplungot majd növeled a gázt mikor ez megtörtént fokozatosan gázt adsz többet hogy fordulat legyen elengeded a gáz kinyomod a kuplungot 2es föl a kuplung gáz stb.
automata váltó: berakod D-be (Direct) gáz, fék és amikor állsz akkor N (neutrál) leveszed a gázról a lábad és kész, lámpánál: vagy nyomod a féket akkor nem kell N-be rakni és mikor szabad az út nyomod a gázpedált.
én onnan kezdeném hogy meglátod azt ami miatt megállnál.....
Aztán jön a reakció idő ami alatt eljut az agyadhoz hogy ott van és valamit kéne tenni.az agyad jelet küld a végtagodnak ebben az esetben a jobb lábadnak....
Aztán ennek hatására a jobb lábadat leveszed a gázról és átteszed a fékre....olyan mértékben nyomod a pedált amilyen mértékben szeretnél megállni:D...
mielőtt elkezdene rángatni a motor(ami azért van mert kicsi a fordulat a sebesség váltó fokozatához képst...pl ha 30-cal mész négyesbe) kinyomod a kuplungot de a féket továbbra is nyomod.és láss csodát egyszer csak megáll az autó.
Gondolom nem ismered a féktávolság fogalmát.Ez az az idő és távolság,amikor észreveszed hogy fékezned kell egészen a megállásig.ide tartozik a reakció idő,ami általában egy normál kipihent nem ittas embernél 0,6-0,7mp.minél gyorsabban mész annál hosszabb a féktávolság.
JAvaslom ha hirtelen kell fékezni..pl macska ugrik eléd....egyből kuplung fék:D
remélem már érted hogy kell fékezni.
Tehát ha teljesen megakarom állni kuplung fék ...és üres?? ha motorfék van akkor csak leveszem a lábam a gázról ....
és ha csak simán a féket nyomom akkor is fékez nem kell semmi ??
Azért nem hittem volna hogy valaki tud normálisan is válaszolni :) köszi rendesek vagytok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!