19 évesen megszerezhetem az A korlátlan jogosítványt?
nem teheted le.
ha most az a 2 éves jogosítvány nem B hanem A1 lenne, akkor letehetnéd. mert már nem minősülne kezdőnek a motoros jogsid. de mivel ez B nem A1, ezáltal nem mehetsz.
ráadásul jövőre felviszik 24 évre az A korlátlant hogy baszn@k meg a jó kurv@ annyukat! :@ :SS
Itt aztán van kavalkád... A1 megszerezhető 16 éves kortól. Ezzel maximum 125cm3 lökettérfogatú 11kW-os motort vezethetsz. 2 év A1 gyakorlat után mehetsz vizsgázni A korlátlanból. "A" korlátozott jogsit 18 éves korodtól teheted le, ezzel maximum 25 kW-os motort vezethetsz (mondjuk egy 250-es ninját igen, de egy 125-ös exc-t már nem, ez érdekes). A "B" kat. jogosítványnak semmi köze az "A"-hoz, bár én ezt most fejből mondtam el és szintén 2 éve van B-s jogsim.
Első válaszoló: Ez most komoly, hogy felviszik a korhatárt 24 évre?
Igen ez biztos. Jan 1.től felviszik 24 évre.
A segédmotoros jogosítványt (M kategória) pedig 16 éves kortól lehet elkezdeni. :( Ennyi változásról tudok.
Hát ez elég szomorú. Pedig már letettem arról, hogy megcsinálok az Ak-t. De inkább megcsinálom, mint hogy várjak 24 éves koromig. Konzekvencia: kell a pénz az államnak. Azért nem mindegy, hogy egyszer csinálom meg a korlátlant 90-ért, minthogy megcsinálom 85-ért az Ak-t, aztán meg 2 év múlva a korlátlant 90-ért. Csak 2X kell vizsgázni...
Amúgy kérdező; rosszul mondtam,-illetve nem rosszul, csak már nem aktuális,- két év Ak gyakorlat után mehetsz vizsgázni "A" korlátlanból. Hiába van A1-ed, azzal már nem "válthatsz 2 év eltelte után"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!