Mivan akkor ha a dongó motoros biciklire kell a jogsi, (ami nekem nincs) megállít a rendőr, de mielőtt megállítana le kapcsolom a motrot és tekerem onnantól már csak sima biciklinek minősül nem?
Esetleg a meleg motor lebuktathatna, de mégis mi lenne ha ezt csinálnám?
Egy ilyen biciklire fel lehetne szerelni?
Köszi
Rá kerestem, de sajnos nem találtam semmit, hogy hány kw, de akkor köszönöm szépen.:)
Amugy én erről beszélek:
Szerintem árilag sem annyira rossz, meg a fogyasztás se...:D
A Dongókra elméletileg nem kell jogsi, mivel nem érik el az smkp. teljesítményét. A legbiztosabb ha megkérdezed a Dongó-készlet forgalmazóját, hogy ez miként működik az ő termékükkel, pl. van-e valami igazolás, kereskedelmi engedély vagy típusbizonyítvány amit felmutathatsz a rendőrnek.
Ezt a motorleállítós trükköt egyébként nem lehet alkalmazni, mert nem azt veszik alapul ami éppen történik, hanem a jármű adottságait. Lehet kicsit furcsán hangzik, de itt egy példa: Jawa Babetta, segédmotorkerékpár pedálokkal - ha elfogy a benzin és tekered, akkor is segédmotorkerékpárként tekintenek rá és elkérhetik a jogsit, az adásvételit meg megérdeklődhetik a biztosítást.
Kedves kérdező! Azt nem tudom, kell-e jogsi. De ha kell:
Ha jogsi nélkül autót vezetsz, ha leintenek, te leállítod a motort, s úgy gurulsz oda, akkor szerinted mi fog történni?
Arról hallottál, hogy aki „nagymotort” tol, az is vezetőnek számíts, jogsi nélkül még azt sem szabad?!
Értem, köszönöm szépen csak egy ötlet volt. Majd megkérdezem a dongó forgalmazóját...
Amugy utólsó nem kötekedésből, de te hülye példát hoztál fel, (az első az még hasonló volt.:)). Te kocsiról beszélsz, meg nagy motorról én viszont bicikliről. Egyáltalán nem egy kategória, mivel a kocsira és amotorra természetesen kell jogsi, biciklire meg nem és én a dongót motor leállítás után sima biciklinek hívtam amire ugye nem kell jogsi...;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!