Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell hajtást számolni?

Hogy kell hajtást számolni?

Figyelt kérdés
Motoron ha a hátsó fogaskereket kisebbre cserélem akkor gyorsabban hajt a motor. A hátsó fogaskerék most 220mm átmérőjű és 75km/h-val megy. Mennyivel menne ha 180mm lenne? Ezt kilehet számolni? Előre is köszi!!
2012. júl. 7. 00:30
 1/8 anonim válasza:
Ne nézzetek hülyének nem biztos hogy így van( egyáltalán nem értek a motorokhoz ha tévedek nézzétek el nekem, én kérek elnézést ha nem jó az egyenlet) Nos szerintem úgy van hogy ha 220 assal 75 öt megy akkor 220 aránylik a 75 höz és 180 aránylik az X hez 220-at elosztod a 75 el az 2,93 és akkor most a 180 at osztod el 2,93-mal ami KB 61,43 szóval a motorod végsebessége 61 km/h.
2012. júl. 7. 01:33
 2/8 anonim válasza:
Szerintem de nem vagyok jó matekból ugyhogy boccs ha rossz az egyenlet mégegyszer is:DD.
2012. júl. 7. 01:34
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

Itt találsz képletet, DE a végsebesség nem csak az áttételtől függ. Ha azért nem megy többet, mert a motor a felső fordulatszámhatáron ("tiltáson") pörög, akkor nagyobb lesz a végsebessége a lánckerékcserével.

Segédmotorkerékpároknál általában a motor teljesítménye az amitől nem tud többet menni, azaz hiába cseréled nem fog annyival többet menni, mint amennyit várnál.

2012. júl. 7. 10:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, de ha hátul kisebbre cserélem akkor gyorsabban kell, hogy menjen nem kevesebbel :D A másik válaszolónak meg azt mondom, hogy igen mindezt tudom, viszont ezt a lánckereket nagyon könnyen viszi és nem tudom kihasználni az erőt, ezért cserélném kisebbre. Előre pedig nem fér nagyobb.
2012. júl. 7. 11:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Hat, jol tudod hiszen ha elol 15-os a kereked, hatul meg 60 as akkor az elsonek 4 et kell fordulnia mig a hatso ezalatt csak 1 fordulatot tesz meg, igy ha kicsereled a hatsot 45-re akkor az elsonek csak 3 kell fordulni ahhoz hogy a hatso 1-et forduljon. De ehhez 25% tobb nyomatekra van szukseg a motor oldalarol hogy az egyenletben mindenki rendben legyen es a vegsebesseged is novekedjen aranyosan az attetel valtozasaval. Vagyis ha 25%-ot sikerul nyomatekban kicsikarnod a motorodbol a Tunning alkalmaval, akkor mehet a moka...de legalabb 25%-kal rovidited meg a motor elettartamat is!
2012. júl. 7. 11:49
 6/8 anonim ***** válasza:
jól írta az első is, mert egyszerű arányszám, pl kisebb sebességeknél ugyanazon fordulat mellett (220/180) szorosával fog menni a motor mint előtte, csakhogy a végsebesség nem biztos hogy több lesz, mert nagyobb áttétel mellett a teljesítmény nem lesz elég, hogy nagyobb légellenállást leküzdjön, sőt, ha egy szintnél tovább növeled az áttételt, akkor lassabb is kehet, mert nem tudja kiforgatni a fokozatot, ha nem elég erős, persze elméletben gyorsabb lenne igen
2012. júl. 7. 17:36
 7/8 kovpet ***** válasza:

"Motoron ha a hátsó fogaskereket kisebbre cserélem"

A lánckerékre gondolsz?

A fogszámokkal számolj ne az átmérőkkel.

2012. júl. 7. 18:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen lánckerék..Bocsi :D Leírtam hogy ezt könnyen viszi és nem tudom kihasználni az erőt..Azért akarok kisebbet. Volt 56os lánckerék..Az könnyen vitte..Tettem 50eset..Az már nem..Tettem 70es hengert..Nagyon könnyen viszi most már..6ikba mindenhol elmegy.. Szóval 40-45-ig gondolkodtam. Ezt akarom kiszámolni, hogy melyikkel mennyit menne. 100körül akarnék kihozni belőle, a mostanival lehet menne 80-85 is, mert most még járatom az új hengert. Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult lesz :D Szóval tudtok adni valami konkrét választ? :)
2012. júl. 7. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!