A versenyautók csomagtartóján miért vannak hűtőrendszerek?
Figyelt kérdés
Nem tudom érthető-e a kérdés, jobban nem igen tudtam megfogalmazni. A kérdés az lenne, hogy versenyautók esetében miért vannak a csomagtartón nyílások kialakítva, és mögöttük egy-két ventillátor? Ezeknek mi a feladatuk?
Amikor Dirt3-at játszottam, azt hiszem egy Rally Cross versenynél figyeltem fel erre, de nem tudtam rájönni mi a lényege.
Erre gondolok: [link]
2012. júl. 5. 20:56
1/4 anonim válasza:
Borzasztó nehéz dolog rájönni, mit lehet ott hűteni. Talán a motort?
2/4 anonim válasza:
Igen , ezek a hűtők általában a rallycross és egyébb nagyteljesítményű autók túlmelegedését gátolják ( 500Le) de pl sima rally-ba és gyengébb versenyautóknál nem nagyon látsz ilyet mert ott max 300Le a teljesítmény .
3/4 anonim válasza:
plusz hűtő a motornak, mert előre nem fér be akármekkora, egy 100 lóerős autónak is elég nagy hűtője van elől, majdnem az egész elején végig húzódik, akkor egy 500 lóerős versenyautónál, ahol ráadásul alacsonyabb sebességnél is állandoan max terhelésen van a motor, (pl audi S1 quattro) keresztbe kanyarok, stb. ott elkél a nagyobb hűtő
4/4 anonim válasza:
Mögöttük van a hűtőrendszer,de nemcsak a hűtőradiátor lehet mögöttük,hanem lehet még légbeömlő a motor égésterébe vagy a motortérbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!