Mennyi ido, mire megerkezik a vizsgaigazolas?
Tegnap vizsgaztam autovezetesbol (sikerult), es oktatom mondta, hogy penteken tudja intezni a vizsgaigazolast. Felhatalmazast irtam neki, mert a szomszed varosba be kene menni erte, o meg ugy is eleg surun jar be, fel is ajanlotta, elfogadtam.
Ezt a vizsgaigazolast neki azonnal kiallitjak vagy varni kell ra?
Azt mondta, ha kesz, bedobja a postaladamba.
Aztan az onkormanyzatra kell bemennem vele, ugye? Mit vigyek magammal es mennyi penzt? Rogton ott keszitenek fotot rolam? Ezt azert lenne jo tudni, mert akkor ugy oltozom:D Aztan mennyi ido, mire kesz van a jogsi?
Sokaktol hallom, hogy amig nincs kesz a jogsi, addig kapnak egy papirt es azzal lehet vezetni. Masok meg azt mondjak, hogy azzal nem lehet. Akkor most mi az igaz? Egyebkent nem nagyon akarok vezetni a kartya megerkezese elott, nem lehet olyan sok ido, mire megjon:D Addig kibirom.
NEM LEHET A PAPÍRRAL VEZETNI!
A vizsgaigazolás kiállítása 4 munkanap. Igen azzal el kell menned az ocsmányirodába és ott csinálnak rólad képet. Az illették 4000-5000Ft között van. 1 max 2 hét szokott lenni mire kiküldik a jogsit(A hivatalon várakozási idő 30 nap, és készülj h sokat kell várni mert nyár van és nagyon sokan csinálják ilyenkor a jogsit). Én személyesen be mentem érte és 5 munka nap alatt kész is volt, de ha postázzák az több idő
Grat...
Pár nap múlva kiküldik a vizsgaigazolást. (de csak ha ezt kérted) Amúgy 3-4 nap múlva vissza kell menni érte. Azzal a papírral át kell menned az önkormányzahba az okmányirodába (ocsmányiroda) Ott fotó papíregyeztetés és kb 2-3 hét múlva kiküldik a plasztik kártyát.
Nem az Önkormányzatra, hanem az Okmányirodába kell bemenni. Vinned kell azt a vizsgaigazolást amit kapni fogsz, a sikeres elsősegély vizsgádról szóló kis kártyát, személyit,lakcímkártyát valamint kb 10e Ft-ot. Nem tudom pontosan, mennyi egy új jogsi, de a 10es tutibiztos elég lesz. Igen, ott rögtön csinálnak rólad fényképet, 30 napon belül küldik a jogsit postai úton. (ez lehet 4 nap is, de a 30. napon is megjöhet, addig nem lehet reklamálni)
Azzal a szeretncsétlen papírral meg nem lehet vezetni, mivel ez az első jogosítványod az adott kategóriából. Ha érvényességet hosszabbítasz, később, akkor lehet vezetni a lejárt jogsival ÉS a papírral amit kapsz, amíg megjön az új.
Es a vizsgaigazolast akkor kezdik el intezni, mikor az oktato leadja a papirjaimat, igaz? Mert most akkor nem tudom, hogy penteken megy a vizsgaigazolasert, vagy penteken mar elhozza. Mert azt beszeltuk, hogy kell egy meghatalmazas, ha o menjen be erte es hogy penteken bemegy. Jo lenne, ha penteken mar menne a vizsgaigazolasert, mert nekem 30 napom nincs:S
Kulfoldon elek es kovetkezo ho elejen en megyek vissza:S
De utanam lehet postazni vegul is a kartyat. De szeretnem ezt elkerulni.
Direkt kerdeztem az oktatot, hogy mennyi ido kabe, mert mondom neki, hogy csak annyi a lenyeg, hogy augusztus elso heteig jojjon meg.
Remelem igy lesz:D
Koszi a valaszokat. Ha penteken delelott bedobna meg a papirt, egybol zuznek is az ocsmanyirodaba:D
egyebkent ezekre gondoltam en is, sot, meg vizsgara is magammal vittem ezeket, ki tudja alapon:D
Koszi megegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!