Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Etz 125-be hajtómű olajat...

Replica kérdése:

Etz 125-be hajtómű olajat cseréltem 80W90-est és azóta nem veszi a 4 és 5 fokozatot. Mitől lehetséges ez? Olaj csere előtt még jó volt a váltó.

Figyelt kérdés
Etz,125

2012. júl. 1. 22:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem megfelelő olajat tettél bele.
2012. júl. 1. 22:46
 2/11 anonim ***** válasza:

Az MZ uzemeltetesi utmutato a kovetkezoket irja: SAE 80-as hajtomuolajat (nem egyenlo SAE 80W90) vagy pedig SAE 30 illetve SAE 40-es motorolajat kell hasznalni. A felsorolt olajok kozul kiprobalassal tudod kivalasztani melyik felel meg legjobban a motorod muszaki allapotanak.

Az eloirtnal higabb olaj hasznalata eseten : kuplunglamellak nem tapadnak ossze, kisebb ellenallas a mozgo alkatreszekkel szemben, megcsuszhat a kuplung, kisebb motorzaj csokkento hatas, vekonyabb kenofilm kepzodes, jobban szokik az olaj (olajfolyas)

Az eloirtnal surubb olaj hasznalata eseten : kuplunglamellak osszetapadhatnak (hidegen beteszed sebessegbe - ugrik egyet a motor), nagyobb ellenallas a mozgo alkatreszekkel szemben, nagyobb motorzaj csokkento hatas, vastagabb (jobb) kenofilm kepzodes, nem szokik ugy az olaj.

Megfelelo minosegu olaj hasznalata eseten a motor optimalis modon viselkedik.

2012. júl. 1. 22:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Azaz: 0,5 liter 10w30 vagy 10w40-es olaj.
2012. júl. 1. 22:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Tedd bele a legótvarabb 15 w-40 es ásványi olajat! Tökéletes bele,ha sokat mész a géppel és hajtod akkor a kuplung csúszhat az olaj miatt picit,majd ne lepődj meg!
2012. júl. 2. 12:53
 5/11 anonim ***** válasza:
Pont hogy a 80W90-es kezd folyós lenni nagy hőmérsékleten, és akkor fog csúszni a kuplung. Jobb minőségű 10W40-es olajjal hajtom az enyémet immáron 3000 km óta, és semmi probléma nem volt vele.
2012. júl. 2. 12:59
 6/11 anonim ***** válasza:
Nincs igazad! A 80w sűrűbb!!!
2012. júl. 2. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
De nagyobb hőmérsékleten behígul. Kérdezz meg akármilyen Simsonos, MZ-s emberkét, aki használt 80W90-et. Ment fél órát, majd elkezdett csúszkálni a kuplung, mivel annyira átforrósodott, hogy behígult az olaj. 10W40-es ÁSVÁNYI olaj kell bele!
2012. júl. 2. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Azt tudom hogy behigul,tapasztaltam! volt nekem is 2 db ETZ-m,meg Simsonom most is van! De én fordítva tapasztaltam ezeket! Nyilván az sem mind1 milyen gyártmány az olaj! Minden esetre építő jellegű számomra a dolog amit mondtál. A Szimómban most is 80 w-90 van,és ebben a melegben sem csúszik a kuplungom!
2012. júl. 2. 13:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem 250 ETZ van.

Én 80w90-nel használom és a nagyon nagy melegekben úgy nagyjából soha nem csúszott meg a kuplungom pedig egy szezon alatt beletekertem 7000km-ert.

És a gyári nagy könyv is a 80w olajat ajánlja.

2013. febr. 10. 18:15
 10/11 anonim válasza:

Nekem is 250-es Etz-m van!

re-cord 80w90 es olajjal használom és semmi baja pedig crossozni használom és akármennyit megyek vele nem kezd csúszni :D

2014. jún. 7. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!