A Skoda Felicia kombiban mit jelent a műszerfalon az a jelzőfény, ami piros kör alakú és egy felkiáltó jel van benne?
Figyelt kérdés
Mert az autónkban majdnem folyamatosan világít, csak jobbra kanyarodásnál és gázadásnál nem.2012. jún. 24. 17:10
1/7 anonim válasza:
Asszem az a fékbetét kopás visszajelző.
Ezt jelzi hogy megérett a cserére.
3/7 lodarazs válasza:
Ellenőrizd a fékfolyadék szintet, tölts utána, ha kell, és nézz a hátsó kerekek mögé, nehogy szivárogjon a fékolaj.
4/7 Napkiraly válasza:
folydogál a fékolajad, hamarosan utólérsz egy 10 tonnás szerelvényt és nem lesz féked
5/7 anonim válasza:
Ha egy autón sárga lámpa gyullad fel általában, következő szervizig, szerelőig vezessen az utad! Ha piros azonnal állj!!!
Ez a fékfolyadék szint csökkenését jelzi.
Ami több okból lehet:
Fékbetétek/fékpofák kopottak,
Valahol fékfolyadék szivárgás van, tömítetlen a fékrendszer.
Fékkel szórakozni, házilag javítgatni nem ajánlott!!
Néztem már olyan Tények adást, amiben a "HÁZ URA" megszerelte a féket, a tesztkörön, meg elvitt egy egész családot a géptetőn...
Szerelő, szerviz a lehető leghamarabb, mellékúton, sok motorfék, jobb kéz a kéziféken arra az esetre, ha az üzemi fék megszűnne!
Csupa jóindulattal!!
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszokat a szerelővel is beszéltem.
2012. júl. 14. 20:59
7/7 anonim válasza:
Az a fékvisszajelző. Általános esetben ha behúzod a kéziféket az világít. Ha menet közben jön elő, az valamilyen fék-problémát jelent. Nekünk is ugyanez volt az Astra-n. Csökkent a fékfolyadék, hiába töltöttem újra. Aztán rájöttünk, hogy a hátsó keréknél a fékmunkahenger engedi az olajat. Úgyhogy azt kellett cserélni (persze párban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!