A rallysprint pilóták fékezés közben miért kormányoznak kicsiket jobra-balra?
Figyelt kérdés
Több belsős videóban is láttam de nem értem mire jó. Az oldalvezető erő csak csökkenti a fékezéskor felhasználható tapadási erőt így nekem logikátlan rángatni a kormányt.2012. jún. 19. 07:00
1/18 anonim válasza:
Nem értek hozzá, de lehet azért rángatják, h ne blokkoljanak a kerekek?
2/18 A kérdező kommentje:
De mért nem fognak blokkolni a kerekek ettől? A kereket egy bizonyos erővel meg lehet csúsztatni. Egyenes menetben a legnagyobb fékerő kell, kanyarban a kerékre hat a kocsit érő centrifugális erő ami le akarja sodorni az útról, emellett kisebbet lehet fékezni megcsúszás nélkül.. Ez tény és ezért nem értem miért teszik mégis.
2012. jún. 19. 08:30
4/18 anonim válasza:
szerintem pont azért rángatják, mer magátólk erre arra kitörne a hátulja az úthibák dobálása, meg stb miatt, és kicsikét ellen kell tartani mindig
5/18 anonim válasza:
"Ez tény és ezért nem értem miért teszik mégis." hidd el értik a dolgukat tehát biztos hogy így jobb mintha nem rángatnák a kormányt
6/18 A kérdező kommentje:
én értem, hogy jobb így és hogy tudják a dolgukat, csak azt nem értem miért.
2012. jún. 19. 12:41
7/18 anonim válasza:
Az is elképzelhető, hogy így mérik fel az út tapadását, esetleg kicsit beringatják az autót, hogy jobban ráforduljon a kanyarra.
///Mbela válasza is logikus, a versenyautóknál általában nagyobb a fékerő hátul, mint egy utcai autónál, ezért a hátulja hajlamos megcsúszni erős fékezés alatt. Lehet, hogy ezt korrigálják.
8/18 A kérdező kommentje:
Vaaagy, lehet, hogy azért hintáztatják az autó hátulját, hogy a lassítást követő éles kanyart könnyebben bevegyék keresztbe! Most néztem egy videómat egy hajtűkanyarról és ott szinte mindenki megrázza a kocsit, előzetest húz és keresztben befordul a kanyarba.
2012. jún. 20. 05:36
9/18 anonim válasza:
hát igen olyan van, én arra gondoltam, hogy csak pár centiket mozgatnak rajta, de igen van olyan mikor ellenkező irányba megránt, és onnan teszi keresztbe...
10/18 A kérdező kommentje:
igen, a pár centis mozgatásról van szó
2012. jún. 20. 07:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!