Honnan kezdhetem a kipufogó átalakítását? Etz 125
Adott egy Etz 125, és szeretnék neki chopperesebb, dörmögősebb, amolyan Pannóniás, Jawa-s hangot adni neki. Honnan kezdhetem a kipufogó átalakítását teljesítményveszteség nélkül? Nagyjából megfejtettem, hogy milyen belül a kémény: [link]
1. Diffúzor
2. Has
3. Körben lukasztott lemez(gondolom ez lesz a konfúzor)
Ez eddig tartott a fojtás. Legalábbis szerintem. A 4. folyosós rész szerintem már csak a hangtompítás. A csíkozott résznél elkezdhetem az átalakítást? Meg gondolom műszakira kell szereznem egy eredeti kipufogót.
Szerintem a hangtompítás is fog vissza rajta valamelyest, talán próbáld ki egy kölcsön pancsi kipufogóval :)
Gondolom az okozna teljesítmény csökkenést, mert nem ahhoz van tervezve, de ccm-ben megfelel, és kiindulási alapnak lehet hogy jó.
És ne H-s kipufogóval próbáld ,hanem a normál ferde végűvel, meg persze ne barmold el a pancsi kipufogót.
És még mielőtt valaki belekötne:
A pancsi 250-ccm-es, 2 kipufogóvl. Ide 1 kell, szóval ezért írtam hogy a ccm stimmel.
Ha nagyjából jó a pancsi kipufogója akkor kezd átalakítani a gyárit, valahogy ötvözd a pancsi megoldását az ezt megoldásával.
Ahha.
Hát akkor a másik lehetőség hogy próbálsz építeni egy olyasmi hangtompítót mint ami a pancsinál van.
A szerkezeti felépítését ismered?
A külső formáját azt gondolom is mered :)
Így néz ki a furulya, a dob végében van 3 db fémgyűrű amik a furulyán a bevágott rész és a 2 lyuk közé esnek.
És ennyi :) Elég egyszerű a felépítése.
ááh és találtam egy ilyet:
kamioldmotor.boltaneten.hu/image/termekn548-kipufogo_furulya_par_2_tipus.jpg
Itt a felsőt kell nézni :)
Hát próbáld ki! :)
Valahogy úgy szedd szét hogy könnyű legyen variálni, mondjuk a rajzod szerinti 4-es szakaszt kiberheled a csőből, aztán mehet a próbakör. Ha a teljesítmény nem jó akkor kell bele egy kis fojtás.
Ha már jó a teljesítmény akkor kell valami olyan sípot belevarázsolni amitől a hangzása is megfelelő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!