Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan kezdhetem a kipufogó...

Honnan kezdhetem a kipufogó átalakítását? Etz 125

Figyelt kérdés

Adott egy Etz 125, és szeretnék neki chopperesebb, dörmögősebb, amolyan Pannóniás, Jawa-s hangot adni neki. Honnan kezdhetem a kipufogó átalakítását teljesítményveszteség nélkül? Nagyjából megfejtettem, hogy milyen belül a kémény: [link]

1. Diffúzor

2. Has

3. Körben lukasztott lemez(gondolom ez lesz a konfúzor)

Ez eddig tartott a fojtás. Legalábbis szerintem. A 4. folyosós rész szerintem már csak a hangtompítás. A csíkozott résznél elkezdhetem az átalakítást? Meg gondolom műszakira kell szereznem egy eredeti kipufogót.

2012. jún. 18. 23:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a hangtompítás is fog vissza rajta valamelyest, talán próbáld ki egy kölcsön pancsi kipufogóval :)

Gondolom az okozna teljesítmény csökkenést, mert nem ahhoz van tervezve, de ccm-ben megfelel, és kiindulási alapnak lehet hogy jó.

És ne H-s kipufogóval próbáld ,hanem a normál ferde végűvel, meg persze ne barmold el a pancsi kipufogót.

És még mielőtt valaki belekötne:

A pancsi 250-ccm-es, 2 kipufogóvl. Ide 1 kell, szóval ezért írtam hogy a ccm stimmel.

Ha nagyjából jó a pancsi kipufogója akkor kezd átalakítani a gyárit, valahogy ötvözd a pancsi megoldását az ezt megoldásával.

2012. jún. 18. 23:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy nem igazán tudok Pancsi kéményt szerezni. Van ismerősömnek Pancsija, csak az egy gyönyörű, OT-s Pancsi, így nem hiszem, hogy odaadná a kéményt. Meg igazából a ráfordítandó pénzem is kb megegyezik a 0-val. Így az itthon lévő lemezekből próbálnánk összerakni.
2012. jún. 19. 09:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Ahha.

Hát akkor a másik lehetőség hogy próbálsz építeni egy olyasmi hangtompítót mint ami a pancsinál van.

A szerkezeti felépítését ismered?

2012. jún. 19. 10:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem igazán.
2012. jún. 19. 11:02
 5/9 anonim ***** válasza:

A külső formáját azt gondolom is mered :)

[link]

Így néz ki a furulya, a dob végében van 3 db fémgyűrű amik a furulyán a bevágott rész és a 2 lyuk közé esnek.

És ennyi :) Elég egyszerű a felépítése.

2012. jún. 19. 11:46
 6/9 anonim ***** válasza:

ááh és találtam egy ilyet:

kamioldmotor.boltaneten.hu/image/termekn548-kipufogo_furulya_par_2_tipus.jpg

Itt a felsőt kell nézni :)

2012. jún. 19. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:

bocs, elcsesztem:

[link]

2012. jún. 19. 11:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:) A másik elképzelésem meg az, hogy a konfúzor után egy tölcsér, és onnantól nyílt rendszer. Ez mennyire rossz ötlet?
2012. jún. 19. 11:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát próbáld ki! :)

Valahogy úgy szedd szét hogy könnyű legyen variálni, mondjuk a rajzod szerinti 4-es szakaszt kiberheled a csőből, aztán mehet a próbakör. Ha a teljesítmény nem jó akkor kell bele egy kis fojtás.

Ha már jó a teljesítmény akkor kell valami olyan sípot belevarázsolni amitől a hangzása is megfelelő lesz.

2012. jún. 25. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!