VW Passat 3BG (2003) 1.9 PDTDI 131 LE. Tapasztalatok az autóval? Fogyasztás?
Olyan 120e km-t mentem eddig a saját autómmal ,amikor megvettem 195e km volt benne (kevesebb mint 5 évesen -mint mondjak használták szépen) . A legkisebb fogyasztásomat tavaly sikerült Romániában produkálni ,4.9l/100km átlagban 3 személy és teljes menetfelszerelés a bolgár tengerpartra - erösen akadályoztatott forgalomban, 90km/ó felett képtelenség volt menni. Pályán tartósan 130km/ó felett (tudom,hogy nem szabad,ha valaki ezzel kapcsolatosan akar hozzászólni tartsa meg magának) már közelit a 7 literhez . Egy erös átlagban 6.2-6.7 l/100km között számolhatsz ,ezzel az autóval lehetetlen 10 litert megetetni,még városban is .
Motorban rendesen cserélem az olajat ,kb 12-15ekm-ént (longlife,elvileg többet is birna) . Egyszer levertem a turbót róla,de nagyrészt saját hibámból,ezt 120eFt-om bánta ,ezen kivül semmi olyan hiba nem fordult elö vele,amit akár a futásteljesitmény indokolna. PD elemekkel soha nem volt gondom,hidegben-melegben "pöccre" indul ,marha kényelmes hosszú távon is . Igaz nekem át van irva a motorvezérlö,elvileg 160 LE körüli teljesitménye van - nos ennek a valós tartalmát még nem sikerült lemérni,de kétségtelenül eröteljesebben gyorsul és a környezetvédelmi méréseken is böven tartományon belüli értékeket produkál (már 2x volt müszaki vizsgán amióta nálam van) .Ami az achilles-sarka az autónak az az elsö futómű : 4 lengökar oldalanként lenökaronként 2-2 szilent. Na ezek viszonylag keveset birnak, 100-150e km után full csere ,ami nagyjából 60e+munkadij .
kedves kérdező:
engem is hülyének néznek, mert nekem is eszméletlenül bejön a passat kombi, főleg a 2005 dec. utániak.
és én is 18 vagyok :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!