Szerintetek nekiálljak én a szerelésnek, vagy bízzam másra? (Simson S51)
Soha nem szereltem még, és nem tudom, hogy neki merjek-e állni. Mindenki azt mondja, hogy a Simson egyszerű járgány, bárki megcsinálja..
Nagypapámtól kaptam egy motort, pár éve már csak állt, ma megnéztem, milyen állapotban van. A motor pöcc-röff beindul, azonban valami kicsit mintha csörögne (nem tudom, hogy ez normális-e).
Hibalista:
-Első teleszkópba olaj kell
-A hátsó teleszkóp túl kemény (lehet, hogy csak meg kell takarítani a dolgokat)
-Az első féket, ha behúzom, beragad, valószínű ezt is csak meg kell takarítani
-Újra kell bovdenezni az egészet
-A kormány kotyog (a felfogatásnál. NAGYON nagy a holtjáték, így nem is mernék vele menni, ezzel viszont nem tudom, mit kellene csinálni?)
Szerintetek álljak neki bátran, a gyári leírás alapján szedjem szét, csináljam meg, vagy passzoljam le ismerősnek, hogy rázza gatyába (ez ugye sajnos a drágább megoldás)?
Kedves kérdező.
Ismerőseid nem tévednek (túl nagyot), műszaki, gépészeti szempontból a Simson valóban egy egyszerű felépítésű jármű.
Azonban a hiedelmekkel ellentétben nem igaz ez a karbantartásra, javításra. Egy dolog, hogy elcsoszog a honi "ridegtartás" mellett is, de valójában a kontár szerelést - kalapács, fejsze, akácfa - hamar megbosszulja.
E helyütt egyszerűen nem elégséges a felület a távsegítséghez, a részletes tanácsadáshoz.
Ezért javaslom, privátban cseréljünk email címet, elmondom - plusz a nagy javítási könyv erősen javallt - részletenként mit hogyan. A felsoroltak ugyanis viszonylag egyszerű munkák, de mindegyikben benne van az elkókányolás lehetősége, különösen a kormánycsapágy tekintetében.
Az olajat onnan veszem, hogy a Simsonban elöl hidraulikus végütközésű rugó van, az enyém pedig felkoppan.
Utolsó: Köszönöm, küldtem privátot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!