Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A műszaki vizsgáztatása hogy...

A műszaki vizsgáztatása hogy zajlik pontosan egy autónak?

Figyelt kérdés
Első autóm és nemsokára lejár a műszakija. Ekkor szervizbe kell vinni leműszakiztatni, vagy én is megtehetem? Ha igen, hová kell vinni? Mennyi időt vesz igénybe? És mit csinálnak az autón pontosan? Nekem azon kívül hogy oda viszem az autót, van más feladatom ez alatt?
2012. jún. 4. 08:33
 1/3 klopusz ***** válasza:

Szia!

Magad nem csinálhatod. El kell vinned olyan szervízbe, ahol vállalnak műszaki vizsgáztatást is. Ott átnézik a kocsit és megcsinálnak mindent, ami a vizsgához kell utána elintézik azt is. Nézik a lámpákat, a féket, a károsanyag-kibocsátást, alá is néznek, gondolom a kipufogó állapota miatt.

Ha szervízben csináltatod, általában egy nap (odaviszed, otthagyod, másnap mehetsz érte).

Én átvizsgáltattam a szerelőmmel, utána magam vittem a műszaki állomásra. Mindennel együtt egy óra volt, én félidőig a kocsiban ültem, nyomogattam a gázpedált, ahogy kérték, kapcsolgattam a lámpákat, indexet, de a fékpadra már egy ottani emberke vitte a járgányt.

Nézz utána a net-en, mert a szervizek nagyon különböző árakon dolgoznak.

Sok sikert!

2012. jún. 4. 09:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2012. jún. 4. 09:29
 3/3 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb az NKH-hz vinni, mert ők csak a hatósági árat kérik el, míg a szervizek egy kicsit (időnként sokat, helye válogatja) rátesznek. Nekem pl. nem éri meg elvinni a győri NKH-hoz, mert a helyi és a hatósági ár közötti eltérés egy részét elautóznám odáig + oda egy óra, vissza egy óra. Helyben meg megbeszélt időpontra odaviszem és egy órán belül megvagyunk.

Általában először megnézik az adatait a kocsinak, magát a kocsit úgy általánosságban, lámpaellenőrzés, környezetvédelmi mérés (ami nem szűnt meg, csak integrálták), aztán "megkínozzák" a futóművet (a kerekeket vízszintes síkban elmozdító lapokra állítva, így figyelve a futóművet), megnézik az alját, aztán jöhet a fékpad (ahol a max fékhatást és a fékhatás változásait is mérik).

Azt helye válogatja hogy mit csinálhatsz, nálunk pl. van egy elkerített rész, ahol várakoznod kellene elméletileg, onnan nézheted ahogy vizsgálják a kocsidat. Gyakorlatilag be szoktak engedni a kocsidhoz.

2012. jún. 4. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!