A műszaki vizsgáztatása hogy zajlik pontosan egy autónak?
Szia!
Magad nem csinálhatod. El kell vinned olyan szervízbe, ahol vállalnak műszaki vizsgáztatást is. Ott átnézik a kocsit és megcsinálnak mindent, ami a vizsgához kell utána elintézik azt is. Nézik a lámpákat, a féket, a károsanyag-kibocsátást, alá is néznek, gondolom a kipufogó állapota miatt.
Ha szervízben csináltatod, általában egy nap (odaviszed, otthagyod, másnap mehetsz érte).
Én átvizsgáltattam a szerelőmmel, utána magam vittem a műszaki állomásra. Mindennel együtt egy óra volt, én félidőig a kocsiban ültem, nyomogattam a gázpedált, ahogy kérték, kapcsolgattam a lámpákat, indexet, de a fékpadra már egy ottani emberke vitte a járgányt.
Nézz utána a net-en, mert a szervizek nagyon különböző árakon dolgoznak.
Sok sikert!
A legolcsóbb az NKH-hz vinni, mert ők csak a hatósági árat kérik el, míg a szervizek egy kicsit (időnként sokat, helye válogatja) rátesznek. Nekem pl. nem éri meg elvinni a győri NKH-hoz, mert a helyi és a hatósági ár közötti eltérés egy részét elautóznám odáig + oda egy óra, vissza egy óra. Helyben meg megbeszélt időpontra odaviszem és egy órán belül megvagyunk.
Általában először megnézik az adatait a kocsinak, magát a kocsit úgy általánosságban, lámpaellenőrzés, környezetvédelmi mérés (ami nem szűnt meg, csak integrálták), aztán "megkínozzák" a futóművet (a kerekeket vízszintes síkban elmozdító lapokra állítva, így figyelve a futóművet), megnézik az alját, aztán jöhet a fékpad (ahol a max fékhatást és a fékhatás változásait is mérik).
Azt helye válogatja hogy mit csinálhatsz, nálunk pl. van egy elkerített rész, ahol várakoznod kellene elméletileg, onnan nézheted ahogy vizsgálják a kocsidat. Gyakorlatilag be szoktak engedni a kocsidhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!