Volkswagen Golf 2 1.6 GTD (69LE) vélemények?
Helló!
Mostanába tervezek egy autó vásárlást.VW Golf 2 1.6 GTD-re gondoltam van erről a kocsiről valami véleményetek?:) Mennyire szervízigényes, olcsóbb/drága a javítás, mit érdemes vásárlásnál leellenőrizni rajta mindenképp?
Egyébkénet aztért választottam ezt a márkát és típust mert egyik kedvenc. :) Válaszokat előre is köszönöm.
Azt ugye azért Te is sejted, hogy a 20+ éves autóknál semmit nem tudhatsz előre... Kivéve azt, hogy minimum sokszázezer kilóméter van a hátuk mögött, általában több tulajdonos által belehajtva. Én nem vennék turbodieselt ilyen feltételek mellett. Inkább a sima szívót, ami kissé lomhább és erőtlenebb, de kevesebb (drága) hibalehetőséget hordoz magában.
Persze ha találsz egy csili-vili állapotút, megbízható előélettel, akkor jól is járhatsz.
De ha megnézed a végtelen kínálatot a hasonló árkategóriájú kocsik között, akkor láthatod, hogy ez a típus drágább (indokolatlanul) a nála pár évvel (és esetleg jóval kevesebb Km-rel) fiatalabb egyéb típusoknál. Hasonló áron kaphatsz pl. 15 év körüli Astrát is, ami szerintem legalább annyira jó kocsi, mint a nálánál elavultabb 2-es golf. Az Astra 1,7-es Isuzu diesele (de nem az Opel saját 1,7-es motorja! Volt bennük ez is- az is.) pedig egy igen jó motor, nagyon sokan dicsérik a mai napig is.
Mint a sarki zöldségesünk szlogenje : " Ócssó oszt jó ! "
:p)
Úgy szeretem mikor az emberek olyat szidnak amihez fogalmuk nincs, a régi az csak szar lehet elven :) Ha fizetnének se ülnék bele egy egyenszürke egyenmotoros egyen astrába...
Kérdésre a válasz: Nagyon jó motorok, megbízhatóak! Kasztnira figyelj inkább oda hajlamosak rozsdásodni, azt nagyon jól meg kell nézni. Ha ez tetszik vegyél ilyet, ne hagyd magad lebeszélni. Nekem TDI-m van, kevesebb mint fél év alatt 10 000 kilométert bele tettem. Egy hiba volt, ami már vásárláskor is a termosztát tönkrement, 2000 ft volt bele. nagyon jó fogyasztás (hosszútávon 5 liter ha léped, vársoba 5,5, de ha nagyon óvatos lábad van 4,6-4,8). De ha biztosra akarsz menni kérdezz meg pár szerelőt hogy mi a véleményük erről a motorról. Minden alkatrész nagyon olcsó hozzá :) Aki meg csak egy autó korát nézi, az vegyen új suzukit. megnézem hol lesz az az autó 20 éves korában.
szóval 20 éves autónak roncstelepen a helye... mekkora szerencse, hogy a VW fanok nem ezt a filozófiát követik!
amúgy volt szerencsém egy 5 éves suzukival közlekedni. akkora kib.szott kalap sz.rt még nem láttam... 2x volt már rajta a váltó cserélve és minden baja van. a családban meg 4 db 20+ éves diesel VW fut, mindegyik megfelelően!
ja igen, érteni is kell hozzá, nem csak használni...
attól, hogy csak használod és nem értesz hozzá, lehet, hogy anyu-apu azért el szokta vinni szervizbe ;)
amúgy a francia diesel-ek állítólag egész jók. az már más kérdés, hogy maga az autó (karosszéria, elektronika) egy hulladék...
Már nem aktuális a kérdés de azért elmondom hogy családba nálunk 5 évig volt ilyen motorral szerelt Golf és amióta eladtuk (8 éve) család egy barátjának így tudjuk hogy semmi nagy baja nem volt a mai napig csak olajat kért aztis akkor mikor kellett.
Összeségében megéri és várom majd vissza azta Golfot mert kivűl belül hibátlan minden téren :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!