Szokás a hosszbordás szíjak tárcsáit cserélni? El tudnak ezek annyira kopni, hogy a szíj percekig nyekeregjen?
Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy a vezérműszíj cseréjekor lekerültek a szíjak a tárcsákról, és azóta minden egyes indításnál cincog valamelyik szíj. Nem arról van szó, hogy megcsúszik, hanem 2-3 percig megállás nélkül nyavajog. A szíjak nem túl régiek, igaz, nem is újak, de felmerült bennem, hogy a tárcsák sínei nem-e lehetnek túl mélyek. Szerintetek a szíjakat cseréje megoldja a problémát, vagy valószínű, hogy a tárcsák is lejárták az idejüket?2012. máj. 22. 16:15
1/7 A kérdező kommentje:
Eleinte arra gondoltam, hogy nem-e kaptam valami ócska feszítőgörgőt, de ismerősök szerint lehetetlen, hogy ez hangoskodjon, tuti a szíjaknál lesz a gubanc.
2012. máj. 22. 16:17
2/7 eNerdzsy válasza:
90%-ot arra, hogy a szíjat ideje kicserélni.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Kb. mennyi a csereperiódus. Nagyjából 50-60 ezer kilométert kaptak a szíjak. Szerinted ez sok volt nekik? Úgy néz ki, holnap veszek két szíjat, ha tényleg ők balhéznak.
2012. máj. 22. 16:28
4/7 YourDestiny válasza:
Azért az évekre is gondolj, ne csak a kilométerekre. Ideje lesz lecserélni.
5/7 anonim válasza:
Igen 60.000km-enként szokás cserélni a vezérműszíjat én az ékszíjat gyakrabban cserélem. De ha már szétdöntik a kocsit érdemes vízpumpát is cserélni meg tárcsákat is aztán így elmegy megint 120-130 ezer km-t egy szíj cserével.
6/7 A kérdező kommentje:
Volt feszítő és vízpumpa is cserélve. Viszont az vezérműszíjon kívül más szíj nem volt. Köszi!
2012. máj. 22. 17:12
7/7 anonim válasza:
a szíjfeszítő húzhatja valamelyik irányba és nem egyenesen futása. vagy nincs helyén. Vagy tényleg kopott..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!