Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg nem lehet csak úgy...

Tényleg nem lehet csak úgy lesötétíttetni az autóm ablakait?

Figyelt kérdés
A napokba valami ilyet olvastam h csak rendőrök, meg biztonsági cégeknek lehet. Szerintem ez hülyeség, de érdekel hogy ti mit tudtok erről?
2012. máj. 12. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Biztos hogy nem és ez igy is van jól.
2012. máj. 12. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sokkal jobb ha le van sötétítve ,az emberek nem bámulnak , meg nem látják mit csinálok az autóban.
2012. máj. 12. 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:

B oszlop mögötti ablakokat, illetve a hátső szélvédőt, és az első szélvédő tetejét( ameddig a napellenzők leérnek addig a vonalig) le lehet fóliáztatni bármilyen sötétségűre egy szót nem szólhatnak. A az első szélvédő egészét illetve az A és B oszlop közötti ablakokat meg csak egy bizonyos fényáteresztő szintig lehet, ez annyit tesz hogy átlátszó fóliát tehetsz csak ide

természetesen a gyárilag fóliázott autókra ez nem vonatkozik

2012. máj. 12. 18:25
 4/7 kiflitolvaj ***** válasza:
#3-as jól írta, de ebben az esetben is kell lennie műbizonylatnak. Nekem egy kártyát adtak, amin szerepel a fólia típusa és az autó adatai. Elöl 90%-ot kell áteresztenie, ami semmi akkor, ha csak a dizájn miatt csináltatja az ember, de én pl. azért rakattam előre is, mert az uv sugarakat 99,9%-ban szűri, ami a bőrünket is védi és persze az autó belsejét is óvja.
2012. máj. 12. 19:49
 5/7 anonim ***** válasza:

Le lehet sötétíteni a hátsó ablakokat.

Az elsőket is lelehet de arra műbizonylat kell.

Apropó ha a hátsókat lesötítíted akkor azt műszakinál le kell kaparnod mert úgy nem engedik át az autót.

2012. máj. 12. 22:03
 6/7 kiflitolvaj ***** válasza:
Műbizonylat mindenről kell, a hátsókat pedig teljesen le lehet sötétíteni, nem kell lekaparni semmit, ez hülyeség.
2012. máj. 12. 22:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Amúgy számomra is jobb ha le van sötétítve.

1 nem bámulnak bele és nem törik fel ha benne felejtek valami értékesebbet.

2 nem égek fel nyáron a kocsiba.

3 nincs a kocsiba 70fok C mert úv védelmes fóliákon a nap nem tudja felhevíteni a belsőteret.

Viszont 1 hátránya van az pedig este a kilátás oldalra. Mert előlre egy jó erős fényszóróval orvosolható a probléma egyszerűen de oldalra nehezebb látni.

Mondjuk előre megy a kocsi :)

A másik ami meg nagyon rossz fóliázott autón hogy ha átlátszó üvegtető van és ott besüt a fény. Arra ügyeljen mindenki ha sötétít hogy azt cserélje ki valami nem fényáteresztőre. Mert ha besüt a nap vagy a lámpa a kocsiba felülről akkor alig lehet kilátni a fóliától.

Hiába sötétíted le a napfénytetőt semmit nem ér mert ha világos van a kocsiba meg ki nem látsz úgy ahogy be se.

2012. máj. 12. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!